33. Rakkautta & Anarkiaa

17.09.2020, Elokuvasali / Auditorio
Elokuvat

33. Helsinki International Film Festival – Rakkautta & Anarkiaa järjestetään 17.–27.9.2020.

33. Rakkautta & Anarkiaa

Suomen suurin ja kaunein elokuvafestivaali Helsinki International Film Festival – Rakkautta & Anarkiaa järjestetään vuosittain syyskuussa. Kulttuurin ystävät ja kyltymättömät cinefiilit vaeltavat pääkaupunkimme teattereihin luomaan viilenevään syksyyn ainutlaatuista, lämmintä festivaalitunnelmaa. Vuonna 1988 perustettu tapahtuma juhlii elokuvataidetta ja esittelee ennakkoluulottomasti rohkeita, ristiriitaisia ja visuaalisesti häikäiseviä uusia elokuvia.

Festivaali täydentää pääkaupungin elokuvatarjontaa tuomalla teattereihin ajankohtaisia elokuvia, joita Suomessa ei muuten olisi mahdollista nähdä. R&A:n ohjelmisto koostuu sekä tunnettujen että tuoreiden tekijälahjakkuuksien uutuuksista. Ohjelmisto on alkuvuosien Aasia-painotuksesta laajentunut käsittämään elokuvahelmiä kaikilta mantereilta. Festivaalin ideologisina oppimestareina loistavat mm. festivaalille nimen antanut Lina Wertmüller (Rakkautta ja anarkiaa, 1973), Spike Lee, Wong Kar-wai, Claire Denis, Peter Greenaway, Gaspar Noé, Kelly Reichardt, John Woo, David Cronenberg, Takeshi Kitano, Todd Solondz, Takashi Miike sekä Hayao Miyazaki. Nämä nimet löytyvät toistuvasti festivaalin ohjelmistosta ja kiinnostavat yleisöä vuosi – ja vuosikymmen – toisensa jälkeen.

Rakkautta & Anarkiaa on reilun 30 vuoden aikana laajentunut kahdesta teatterista noin 20 saliin ja noussut merkittäväksi 11-päiväiseksi elokuvataiteen juhlaksi. Elokuvanäytökset järjestetään Helsingin keskustassa: pääteatteri on Lasipalatsin upea funkisteatteri Bio Rex ja festivaali valtaa lisäksi elokuvapyhätöt pienestä suureen, Kinopalatsista Engeliin. Vuoden 1988 festivaalin ohjelmistossa oli 26 elokuvaa. Vuonna 2019 festivaalin ohjelmistossa oli 159 pitkää elokuvaa. Tämän lisäksi festivaalin Cut to the Chase – R&A Shorts -lyhytelokuvatapahtuma esitti 191 lyhytelokuvaa. R&A Shortsin ensimmäinen kotimainen kilpailu järjestettiin vuonna 2018.

  1. R&A-festivaali keräsi jälleen lähes 60 000 kävijää.

R&A kokoaa vuosittain Helsinkiin tärkeitä elokuvantekijöitä puhumaan töistään sekä tapaamaan festivaaliyleisöä ja alan ammattilaisia. Vuosien varrella festivaalilla ovat vierailleet muun muassa Spike Lee, Danny Boyle, Tilda Swinton, Naoko Ogigami, Jan Kounen, Aleksandr Sokurov, Baz Luhrmann, Philip Ridley, Nicolas Winding Refn, Jacques Audiard, Lucile Hadžihalilović, Terence Davies ja Cristian Mungiu.

Maamme seuratuinta elokuvafestivaalia järjestää Helsinki International Film Festival – Rakkautta & Anarkiaa ry. Ympäri vuoden aktiivisesti toimiva yhdistys järjestää myös keväistä Season Film Festivalia, maanlaajuista R&A-kiertuetta, Pulpettikino-elokuvakasvatusnäytöksiä, Rakkautta & Anarkiaa @ Bio Rex -esityssarjaa ja Finnish Film Affair -ammattilaistapahtumaa.

Helsinki International Film Festival – Rakkautta & Anarkiaa toteutetaan Suomen elokuvasäätiön, Helsingin kaupungin ja Euroopan Unionin Creative Europe MEDIA -ohjelman tuella.

--

R&A:ssa turvallisuus on tärkeintä. Noudatamme tapahtumajärjestelyissä viranomaisten ohjeistuksia ja suosituksia, ja päivitämme käytäntöjä tarvittaessa. Ohjeita noudattamalla voimme yhdessä tehdä festivaalikokemuksesta mahdollisimman turvallisen kaikille. Lue lisää korona-ajan festariohjeista täältä.

Osta lippuSiirry tapahtumaan Facebookissa

Tilaa uutiskirjeemme!

Uutiskirjeemme tilaajana olet osa Töölö Urban Familya, joka yhdistää kulttuurista ja hyvästä elämästä nauttivat kaupunkilaiset. Toivotamme sinut tervetulleeksi ensimmäisellä kirjeellämme, josta pääset kertomaan sinua kiinnostavasta sisällöstä, sekä tutustumaan ja tilaamaan muiden perheemme toimipaikkojen uutiskirjeet. Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt rekisteriselosteemme ja annat meille luvan tallentaa tietosi järjestelmään ja lähettää sinulle tilaamaasi sisältöä. Voit koska tahansa peruuttaa tai muuttaa viestintäasetuksiasi. Lisätietoja löydät rekisteriselosteestamme.

Tilaa uutiskirje