PERUTTU: RAOUL BJÖRKENHEIM & YAMAR THIAM SENELECTIC UNIVERSE, GALAXY

09.04.2020 - 19:00, Kulmasali
Keikat

Kulttuurit kohtaavat ja uudet horisontit avautuvat, kun Senelectric Universe tuovat yhteen Mbalax-rummutuksen ja Raoul Björkenheim Triadin vapaana liitävän jazz-energian.

PERUTTU: RAOUL BJÖRKENHEIM & YAMAR THIAM SENELECTIC UNIVERSE, GALAXY

Tapahtuma on valitettavasti peruttu koronavirusepidemian leviämisen ehkäisemiseksi.

Ostetuille lipuille voi hakea hyvityksen Tiketistä. Kätevin tapa palauttaa peruuntuneen tapahtuman liput on palautuslomakkeen kautta osoitteessa https://www.tiketti.fi/palautalippuja. Huomioithan, että Tiketin asiakaspalvelu saattaa olla ruuhkautunut, ja palautuksen saamisessa voi kestää hetki. Kiitos ymmärryksestä!

Voit myös postittaa ostetut liput Tiketille yhdessä IBAN-tilinumerosi ja yhteystietojesi kanssa.
Osoite: Tiketti Oy, Urho Kekkosen katu 4-6, 00100 Helsinki

HUOM! Lippupalautuksia ei voi tehdä R-kioskeilla.

Pahoittelemme tilannetta!

Raoul Björkenheim & Yamar Thiam Senelectric Universe

Raoul Björkenheim kitara
Mikko Innanen saksofoni
Pauli Lyytinen saksofoni
Jori Huhtala basso
Ilmari Heikinheimo rummut
Yamar Thiam tama (puhuvarumpu)
Pape Sarr sabar-rumpu
Libasse Sall sabar-rumpu
Ousseynou M'baye sabar-rumpu

Kulttuurit kohtaavat ja uudet horisontit avautuvat, kun Senelectric Universe tuovat yhteen Mbalax-rummutuksen ja Raoul Björkenheim Triadin vapaana liitävän jazz-energian. Afrikkalaisten ja Suomalaisten muusikoiden riemastuttava yhteissoitto on konkreettinen esimerkki musiikin rajoja rikkovasta voimasta. Tätä joukkoa kuunnellessa on helppo tunnistaa jazzin afrikkalaiset juuret.
Björkenheimin yhteistyö Mbalaxin kanssa alkoi vuonna 1993, kun legendaarinen Krakatau-bändi äänitti Ylen studiossa näiden samojen senegalilaisten taitureiden kanssa musiikkia, joka jatkoi sitten elämäänsä yhteisillä keikoilla. Triad jatkaa siitä mihin Krakatau jäi - mutta uusin kappalein ja tuoreesta näkökulmasta.
Triad on rumpali Ilmari Heikinheimon ja Björkenheimin jo lähes vuosikymmenen kestäneen yhteistyön tulos. Jori Huhtalan säkenöivä basson soitto on aiemmin tullut tutuksi Björkenheimin eCsTaSy:sta, ja nyt hän on liittynyt uutena voimana Triadiin. eCsTaSy:sta myös tuttu Pauli Lyytisen ja Mikko Innasen voimallinen puhallinsektio kohottavat afrikkalaisten muusikoiden räjähtävään energiaan.
Yamar Thiam, Pape Sarr, Libasse Sall and Ousseynou M'Baye ovat tuttuja vuonna 1992 perustetusta Mbalax-ryhmä Galaxysta. Lukuisia soittolavoja kiertänyt bändi sai Suomi-palkinnon vuonna 2005. He ovat soittaneet myös mm. Hasse Wallin, Eero Koivistoisen ja Seppo Kantosen kanssa.

GALAXY

Pape Sarr (Senegal) - basso ja sabar-rummutYamar Thiam (Senegal) - tama (puhuva rumpu), laulu ja sabar-rummut
Rane Diallo (Senegal) - laulu ja saksofoni
Libasse Sall (Senegal) - kitara, laulu ja sabar-rummut
Ousseynou Mbaye (Senegal) - rummut, sabar-rummut ja laulu
Goran Mrdja - kosketinsoittimet
Ismaila Sane (Senegal) - sabar- ja djembe-rummut ja laulu

Galaxyn esittämä mbalax (lausu: mbalah) on Senegalin omaa omintakeista modernia popmusiikkia, joka perustuu selkeästi senegalilaiseen perinnemusiikkiin. Tyylin ovat tehneet maailmankuuluksi mm. sellaiset tähdet kuin Youssou N'Dour ja Baaba Maal. Galaxy soittaa myös täysin perinteisiä senegalilaisrytmejä, varsinkin Wolof-heimon rytmejä, käsintehdyin sabar-rummuin. Johtajarumpuna toimii tällöin "puhuva rumpu", tama, jota Yamar Thiam soittaa sukunsa perinteisellä taidolla.

Galaxy on yksi korkeatasoisimpia ja ammattitaitoisimpia afrikkalaisyhtyeitä koko Euroopassa. Senegalissa yhtye on kohonnut myös suosituimpien joukkoon

Osta lippu

Tilaa uutiskirjeemme!

Uutiskirjeemme tilaajana olet osa Töölö Urban Familya, joka yhdistää kulttuurista ja hyvästä elämästä nauttivat kaupunkilaiset. Toivotamme sinut tervetulleeksi ensimmäisellä kirjeellämme, josta pääset kertomaan sinua kiinnostavasta sisällöstä, sekä tutustumaan ja tilaamaan muiden perheemme toimipaikkojen uutiskirjeet. Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt rekisteriselosteemme ja annat meille luvan tallentaa tietosi järjestelmään ja lähettää sinulle tilaamaasi sisältöä. Voit koska tahansa peruuttaa tai muuttaa viestintäasetuksiasi. Lisätietoja löydät rekisteriselosteestamme.

Tilaa uutiskirje