Imagen leffakerho: Jumalan armosta

15.11.2019 - 18:00 - 20:10, Elokuvasali / Auditorio
Elokuvat

Imagen leffakerhossa Jumalan arvosta, vieraina kirjailija-käsikirjoittaja Tua Harno ja käsikirjoittaja Anna Viitala

Imagen leffakerho: Jumalan armosta

Imagen leffakerhossa katsotaan puhuttelevia uutuuselokuvia ja näytöksen jälkeen keskustellaan elokuvan teemoista vaihtuvien vierailijoiden kanssa. Tilaisuuden juontaan kirjailija-käsikirjoittaja Tua Harno ja 15.11. Jumalan armosta -näytöksen vieraaksi saapuu käsikirjoittaja Anna Viitala.

Berliinin elokuvajuhlilla parhaasta käsikirjoituksesta palkittu Jumalan armosta otti aiheensa otsikoihin yhä uudelleen nousevista katolisen kirkon piirissä tapahtuneista lasten hyväksikäyttötapauksista.

Ozon teki elokuvan aikuisiksi kasvaneista pojista, jotka ovat eläneet salaisuuden taakkaa kantaen. Ozon kertoo ihmisistä, jotka yhdistävät voimansa päästäkseen eroon tuosta taakasta, ”jotta kukaan vääryyksien uhriksi joutunut ei enää pelkäisi”. Tarinan painopiste etenee kolmen keskeisen aktivistin näkökulmia vaihtaen, kunkin perheen, puolisoiden ja lasten tulevaisuutta painottaen. Roolisuoritukset häikäisevät.

Ozon ei halunnut tehdä paljastuselokuvaa, koska tapahtumista ei ole epäilystäkään. Elokuvassa kuvattu isä Preynat ja häntä suojellut Lyonin kardinaali Barbarin on kumpikin tuomittu Ranskassa. Kirkon edustajat yrittivät estää Ozonin ohjauksen ensi-illan keväällä, mutta tuomioistuin heitti heidän vaateensa ulos. Jumalan armosta nousi koko kansakunnan puheenaiheeksi.

Ozonin tärkein elokuva vie meidät ison askeleen lähemmäs kohti parempaa maailmaa, jossa koreat kaluunat kaulassa tai kirkollinen kaapu eivät enää takaa suojelua ja salailua vääryyksien tekijöille.

Osta lippuSiirry tapahtumaan Facebookissa

Tilaa uutiskirjeemme!

Uutiskirjeemme tilaajana olet osa Töölö Urban Familya, joka yhdistää kulttuurista ja hyvästä elämästä nauttivat kaupunkilaiset. Toivotamme sinut tervetulleeksi ensimmäisellä kirjeellämme, josta pääset kertomaan sinua kiinnostavasta sisällöstä, sekä tutustumaan ja tilaamaan muiden perheemme toimipaikkojen uutiskirjeet. Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt rekisteriselosteemme ja annat meille luvan tallentaa tietosi järjestelmään ja lähettää sinulle tilaamaasi sisältöä. Voit koska tahansa peruuttaa tai muuttaa viestintäasetuksiasi. Lisätietoja löydät rekisteriselosteestamme.

Tilaa uutiskirje