Night Visions esittää: Bliss (2019), anniskelunäytös

02.11.2019 - 18:00 - 20:30, Elokuvasali / Auditorio
Elokuvat

Bliss-ennakko Night Visionin esittämänä.

Night Visions esittää: Bliss (2019), anniskelunäytös

Huom! Tämän näytöksen ikäraja on K18, koska salissa on anniskelua.

Helsingissä 20.-24. marraskuuta 2019 jälleen järjestettävän Night Visions -festivaalin ohjelmistosta nähdään nyt eksklusiivisena ennakkona hätkähdyttävä, modernisti trippaileva vampyyrimyytin tulkinta Bliss. Pohjois-Amerikan arvostetuimpiin lukeutuvalla Tribecan festivaalilla maailmanensi-iltansa saanut elokuva on kuin punkkarivampyyri, joka on päästetty mellastamaan William Lustigin Maniacin kuvauspaikalle. 16-milliselle filmille taitavasti kuvattu Joe Begosin ohjaus ammentaa Abel Ferraran urbaaneista painajaisista ja Gaspar Noén trippivisioista.

Dezzy (loistava Dora Madison) on Los Angelesin taidemaailman nouseva kyky, jolla on hankaluuksia löytää inspiraatiota uuteen teokseensa. Luomisen tuska näkyy jo pankkitilillä, ja gallerian pomo kuumottaa luvatun mestariteoksen etenemisestä jatkuvasti. Kun ongelmat kasaantuvat, on luontevaa tyhjentää pää huumeilla. Vakkaridiileri Hadrianilta (vuoden 2017 Night Visions -festivaalivieras Graham Skipper) löytyykin juuri oikea aine, Bliss.

Hallusinogeeni pelittää ja inspiraatio maalaamiseen löytyy kuin itsestään. Tripillä on kuitenkin outoja sivuvaikutuksia. Mitä enemmän Dezzy vetää Blissiä, sitä enemmän hän huomaa janoavansa myös verta.

Suurkaupunkien pimeän puolen ystäville Bliss on pakollinen matka lääväisille klubeille ja suttuisille peräkujille. Kaupunkioppaaksi lähtevän Dora Madisonin rohkea rooli Dezzynä on vuoden päräyttävimpiä revityksiä.

Onko Bliss uusi tulkinta vampirismista vai metafora taiteen vaatimista uhrauksista? Ainakin se on verinen, eroottinen ja nostalginen kaikujen kuoro grindhouse-elokuvien kultaisilta vuosilta.

USA 2019
Kesto: 80 min

Osta lippuSiirry tapahtumaan Facebookissa

Tilaa uutiskirjeemme!

Uutiskirjeemme tilaajana olet osa Töölö Urban Familya, joka yhdistää kulttuurista ja hyvästä elämästä nauttivat kaupunkilaiset. Toivotamme sinut tervetulleeksi ensimmäisellä kirjeellämme, josta pääset kertomaan sinua kiinnostavasta sisällöstä, sekä tutustumaan ja tilaamaan muiden perheemme toimipaikkojen uutiskirjeet. Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt rekisteriselosteemme ja annat meille luvan tallentaa tietosi järjestelmään ja lähettää sinulle tilaamaasi sisältöä. Voit koska tahansa peruuttaa tai muuttaa viestintäasetuksiasi. Lisätietoja löydät rekisteriselosteestamme.

Tilaa uutiskirje