Night Visions esittää: The Texas Chain Saw Massacre (1974), anniskelunäytös

01.11.2019 - 20:30 - 22:00, Elokuvasali / Auditorio
Elokuvat

Kauhuleffojen kuningas 4K restauroituna 7.1 äänellä esitettynä Night Visionin kanssa.

Night Visions esittää: The Texas Chain Saw Massacre (1974), anniskelunäytös

HUOM! Tämän näytöksen ikäraja on K18, koska salissa on anniskelua.

Modernin kauhuelokuvan ikonisimpiin tekijöihin lukeutuva Tobe Hooper menehtyi 74-vuotiaana 26.8.2017. Legenda jätti jälkeensä liki 20 pitkää ohjausta, joista yksi on ylitse kaikkien muiden.

The Texas Chain Saw Massacre (1974) määritteli koko kauhuelokuvan lajityypin uudelleen vähintään yhtä rohkeasti kuin Hitchcockin Psyko (1960). Se kohosi myös yhdeksi 1980-luvun Suomen ylikuumenneen sensuurikeskustelun avainteoksista.

Valtion elokuvatarkastamo kielsi sen kolme kertaa. Viimein vuonna 1996 täysi-ikäisen kansan katsottiin olevan kypsä vastaanottamaan sen tarjoilemat koettelemukset valkokankaalta. Videotallenteen levittäminen pysyi laittomana vuoteen 2001 saakka.

Vuonna 2014 The Texas Chain Saw Massacre syntyi uudelleen poikkeuksellisen näyttävästi. Cannesin elokuvafestivaalilla tuolloin ensiesitetty 4K-restaurointi on tehty alkuperäisestä 16 mm -kameranegatiivista. Jo sellaisenaan poikkeuksellisen iskevä ääniraita on miksattu uudelleen 7.1-kanavaiseksi.

Haastamattoman mestariteoksen tarjoilema shokkihoito ei ole koskaan aiemmin pureutunut katsojan luihin ja ytimiin yhtä perusteellisesti kuin nyt.

Elokuva esitetään yhteistyössä valtakunnan tasalaatuisimman elokuvafestivaalin Night Visionsin kanssa. Night Visions Maximum Halloween 3019 valtaa elokuvateatterit jälleen 20.–24.11.2019.

Osta lippuSiirry tapahtumaan Facebookissa

Tilaa uutiskirjeemme!

Uutiskirjeemme tilaajana olet osa Töölö Urban Familya, joka yhdistää kulttuurista ja hyvästä elämästä nauttivat kaupunkilaiset. Toivotamme sinut tervetulleeksi ensimmäisellä kirjeellämme, josta pääset kertomaan sinua kiinnostavasta sisällöstä, sekä tutustumaan ja tilaamaan muiden perheemme toimipaikkojen uutiskirjeet. Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt rekisteriselosteemme ja annat meille luvan tallentaa tietosi järjestelmään ja lähettää sinulle tilaamaasi sisältöä. Voit koska tahansa peruuttaa tai muuttaa viestintäasetuksiasi. Lisätietoja löydät rekisteriselosteestamme.

Tilaa uutiskirje