Nomads Festival: Wassa Wassa!

21.09.2019 - 22.09.2019, Vaunusali
Musiikki

Tervetuloa kokonaisvaltaiseen länsi-afrikkalaisen musiikin ja tanssin juhlaan! Tapahtumassa mukana työpajoja, konsertteja ja tanssi-esitys. Vapaa pääsy.

Nomads Festival: Wassa Wassa!

Tervetuloa kokonaisvaltaiseen länsi-afrikkalaisen musiikin ja tanssin juhlaan! Tapahtumassa mukana työpajoja, konsertteja ja tanssi-esitys. Kaikkiin festivaalin tapahtumiin on vapaa pääsy!

Ohjelma

18:00 Työpajat (Korjaamon pihalla, säävarauksella)

Burkina Faso - tanssi (Sibiry Konate ja Dafra Keita)
Senegal - tanssi (Mbacke sene Niang)

20:00: Ovet (Korjaamon Vaunusali)

20:30: Dafra Keita: Tervetuloa-konsertti! Burkinafasolainen musiikki-ja tanssitaitelija, valovoimanen energinen naisartisti joka on kasvanut muusikin ja tanssin kanssa. Esiintynyt ja opettanut ympäri Eurooppaa. Goni-solo ja laulu.

21:00: Faso Kan

Faso Kan esittää Länsi-Afrikan rikkaasta musiikki perinteestä ponnistavaa melodista ja vauhdikasta musiikkia, joka ei jätä yhtäkään yleisöä kylmäksi. Lavalla yhtye antaa soiton, tanssin ja laulun ilon näkyä.

Yhtyettä johtaa burkinafasolainen, kotimaassaan palkittu balafon mestari Issa Dembele. Korasolisti Adama Koné on huippulahjakas griotti muusikko Malista. Lyömäsoittaja Ossi Raippalinna on opiskellut perinteistä griotti musiikkia ja soitinrakennusta mm. Senegalissa, Burkina Fasossa ja Malissa. Huippumuusikko, griotti Issiaka Dembele on tunnettu monilahjakkuus oman perinne musiikkinsa saralla.

22:00: Badinkunda

BADINKUNDA on Göteborgista tuleva senegalilainen yhtye, joka soittaa kora-musiikkia jossa yhdistyy myös pop-musiikkia Casamancestä ripauksella mbalaksia ja afroa.

Afrikkalaiset ja eurooppalaiset voivat tuntea olonsa kotoisaksi tässä musiikissa: kyse on matkustamisesta, liikkumisesta - kuten kappaleessa ”Samba”, se voi olla veneellä siirtyminen toiselle mantereelle tietämättä, mihin lopulta pääsee. Jotkut kappaleet ovat tanssia, toiset ovat rentoutumista, meditaatiota tai ajatuksia. Musiikki on aina avointa: afrikkalaiset ja eurooppalaiset instrumentit kohtaavat ja sekoittuvat. Bändin jäsenet ovat matkustaneet musiikkinsa kanssa pitkään ja sisällyttäneet tähän kaiken oppimansa matkan varrelta. Jokainen tuo omat ideat musiikkiin, ja jokainen voi tuntea olonsa vapaana tässä musiikissa.

23:00: Dambe-tanssiesitys (Sibiry Konate)

Sibiry Konaten uusin tanssiesitys kertoo matkasta, yrityksestä palata ja kadonneen Damben etsimisestä. Koreografia yhdistää Länsi-Afrikkalaista perinnettä, eurooppalaista nykytanssia ja suomalaista kansantanssia. Musiikissa yhteisen soinnin löytävät afrikkalainen ja suomalainen perinteinen- ja nykymusiikki.

Dambe on ikivanha länsiafrikkalainen käsite, joka merkitsee yhteisöllistä kunniaa, rehellisyyttä ja käytöstapoja. On ollut tärkeää ylläpitää suvun dambea huolehtimalla yhteisöstä, ympäristöstä ja rakentamalla keskinäistä luottamusta.

Jälkikolonialistinen Afrikka on aarteensa kadottanut.

Koreografia ja tanssi Sibiry Konaté
Musiikki Marjo Smolander
Dramaturgia Annamari Karjalainen
Puvustus Karoliina Halsti Ndiaye
Video suunnittelu ja leikkaus Elizabeth Aaltonen, Videokuvaus Kasimir Lehto, Värikorjaus Pentti Pällijeff
Valosuunnittelu, tekniikka Aleksi Karjalainen
Tuotantoavustaja Linda Konate
Valokuvat ja grafiikka Antero Karjalainen

23:45: Mama Africa

Mama Africa soittaa perinteistä länsiafrikkalaista musiikkia vauhdikkaista rumpurytmeistä rauhallisempiin balafon-numeroihin, johon Mama Africalla tietysti kuuluu laulu ja tanssi. Mama Africa juontaa juurensa Senegaliin, jossa ryhmä perustettiin vuonna 1992. Jokainen ulkomaille muuttanut Mama Africalainen on uudessa kotimaassaan pannut uuden Mama African pystyyn. Nykyisin ryhmiä löytyy mm. Saksasta, Japanista ja Suomesta. Suomen Mama Africa on keikkaillut vuodesta 1997. Esiintymisiä on ollut ympäri Etelä-Suomea niin kouluissa kuin festivaaleillakin.

Tapahtumassa mukana DJ GUSTAV


Nomads Festival on moninaisen taiteen ja kulttuurin juhla! Vuoden ohjelmisto keskittyy erityisesti live-musiikin eri tyyleihin ja genreihin. Mukana on jazzia, improvisaatio-musiikkia, kokeellista ja perinteistä, heviä ja ambienttiä, folkkia ja poppia, erilaista ja monipuolista! Festivaalin kaikkiin esityksiin on vapaa pääsy! Lämpimästi tervetuloa!

Festivaalin järjestää Kulttuuriyhdistämö Interkult (Kassandra r.y.)

Siirry tapahtumaan Facebookissa

Tilaa uutiskirjeemme!

Uutiskirjeemme tilaajana olet osa Töölö Urban Familya, joka yhdistää kulttuurista ja hyvästä elämästä nauttivat kaupunkilaiset. Toivotamme sinut tervetulleeksi ensimmäisellä kirjeellämme, josta pääset kertomaan sinua kiinnostavasta sisällöstä, sekä tutustumaan ja tilaamaan muiden perheemme toimipaikkojen uutiskirjeet. Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt rekisteriselosteemme ja annat meille luvan tallentaa tietosi järjestelmään ja lähettää sinulle tilaamaasi sisältöä. Voit koska tahansa peruuttaa tai muuttaa viestintäasetuksiasi. Lisätietoja löydät rekisteriselosteestamme.

Tilaa uutiskirje