Twisted Visions: Irma Vep

07.04.2019 - 16:00 - 17:45, Korjaamo Kino Bio Rex
Elokuvat

Ranskalaisen elokuvan ytimessä kasvaneen ja Cahiers du Cinéman toimittajana uransa aloittaneen Olivier Assayasin Irma Vep (1996) on arvoituksellinen ja monikerroksinen.

Twisted Visions: Irma Vep

Amos Rexin Magritte-näyttelystä alkuinnoituksensa saanut elokuvasarja Twisted Visions tuo valkokankaalle kummia tapauksia ja elokuvallisia muodonmuutoksia. Samalla se tutkii, miltä viime vuosikymmenten elokuvan surrealismi voisi näyttää.

Ranskalaisen elokuvan ytimessä kasvaneen ja Cahiers du Cinéman toimittajana uransa aloittaneen Olivier AssayasinIrma Vep (1996) on arvoituksellinen ja monikerroksinen. Elokuva kuvaa elokuvatuotantoa, jonka on tarkoitus olla uudelleenfilmatisointi René Magritteakin innoittaneen varhaisen jännityksen mestarin Louis Feuilladen sarjaelokuvasta Les vampires (1915–1916).

Ikoninen Jean-Pierre Léaud näyttelee neuroosiensa kanssa kamppailevaa, arvaamatonta ohjaaja René Vidalia. Hongkongilaislähtöinen näyttelijätär Maggie Cheung näyttelee näyttelijätär Maggie Cheungia. Aasialaistähden on määrä tulkita uudelleen Feuilladen rikostarinan kissamaisen murtovarkaan rooli, joka omana aikanaan sinetöi siinä hurmanneen Musidoran aseman surrealistien muusana. Cheung joutuu kamppailemaan paitsi valkokankaalla myös sen ulkopuolella ulkopuolisuuden ja yleisen kaoottisuuden vuoksi.

Kieli: ranska
Tekstitykset: englanti

Huom! Elokuva näytetään Bio Rexissä (Mannerheimintie 22–24, Helsinki). Liput Korjaamo Kinon verkkokaupasta.

Osta lippuSiirry tapahtumaan Facebookissa

Tilaa uutiskirjeemme!

Uutiskirjeemme tilaajana olet osa Töölö Urban Familya, joka yhdistää kulttuurista ja hyvästä elämästä nauttivat kaupunkilaiset. Toivotamme sinut tervetulleeksi ensimmäisellä kirjeellämme, josta pääset kertomaan sinua kiinnostavasta sisällöstä, sekä tutustumaan ja tilaamaan muiden perheemme toimipaikkojen uutiskirjeet. Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt rekisteriselosteemme ja annat meille luvan tallentaa tietosi järjestelmään ja lähettää sinulle tilaamaasi sisältöä. Voit koska tahansa peruuttaa tai muuttaa viestintäasetuksiasi. Lisätietoja löydät rekisteriselosteestamme.

Tilaa uutiskirje