Twisted Visions: Orlando

24.03.2019 - 14:00 - 15:45, Korjaamo Kino Bio Rex
Elokuvat

Brittiohjaaja Sally Potterilla kesti vuosia saada rahoittajat Orlandon (1992) taakse, sillä Virginia Woolfin samannimistä romaania (1928) pidettiin epäkiinnostavana ja mahdottomana sovittaa elokuvaksi.

Twisted Visions: Orlando

Amos Rexin Magritte-näyttelystä alkuinnoituksensa saanut elokuvasarja Twisted Visions tuo valkokankaalle kummia tapauksia ja elokuvallisia muodonmuutoksia. Samalla se tutkii, miltä viime vuosikymmenten elokuvan surrealismi voisi näyttää.

Brittiohjaaja Sally Potterilla kesti vuosia saada rahoittajat Orlandon (1992) taakse, sillä Virginia Woolfin samannimistä romaania (1928) pidettiin epäkiinnostavana ja mahdottomana sovittaa elokuvaksi. Tosiasiassa Woolfin parodinen romaani on yksi kirjailijan rakastetuimpia – ja Potterin valttikortti on nimiosassa läpimurtoroolinsa tehnyt Tilda Swinton, jonka kuulas muuntautumiskyky hämmästytti viimeksi Luca Guadagninon Suspiriassa (2018).

Hahmona Orlando muistuttaa esseisti Maggie Nelsonin Argonauteissa (2015) esiin nostamia myyttisiä sankareita, joiden Argo-laivan kaikki osat vaihtuvat matkan aikana, vaikka laiva kantaa samaa nimeä. Orlando muuntuu miehestä naiseksi – mutta pysyy halki vuosisatojen nuorena, aikaa uhmaavana, moneksi muuntuvana. Kriisiytyvää maskuliinisuutta kauemmas kantaa filosofinen rakkauden, kauneuden ja runouden etsintä.

Kieli: englanti
Tekstitys: suomi

Huom! Elokuva näytetään Bio Rexissä (Mannerheimintie 22–24, Helsinki). Liput Korjaamo Kinon verkkokaupasta.

Osta lippuSiirry tapahtumaan Facebookissa

Tilaa uutiskirjeemme!

Uutiskirjeemme tilaajana olet osa Töölö Urban Familya, joka yhdistää kulttuurista ja hyvästä elämästä nauttivat kaupunkilaiset. Toivotamme sinut tervetulleeksi ensimmäisellä kirjeellämme, josta pääset kertomaan sinua kiinnostavasta sisällöstä, sekä tutustumaan ja tilaamaan muiden perheemme toimipaikkojen uutiskirjeet. Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt rekisteriselosteemme ja annat meille luvan tallentaa tietosi järjestelmään ja lähettää sinulle tilaamaasi sisältöä. Voit koska tahansa peruuttaa tai muuttaa viestintäasetuksiasi. Lisätietoja löydät rekisteriselosteestamme.

Tilaa uutiskirje