Midnight Movie: El Topo

23.03.2019 - 21:00 - 23:15, Korjaamo Kino Bio Rex
Elokuvat

Ensimmäinen midnight movie, psykedeelinen western El Topo (1970), kertoo mystisen asemiehen houruisen matkan lännen pyssymestariksi, guruksi ja vapahtajaksi.

Midnight Movie: El Topo

HUOM! PÄIVÄMÄÄRÄ MUUTTUNUT! 15.3. → 23.3.
Ostetut liput käyvät sellaisenaan uuteen näytökseen.

Kauhua! Seksiä! Kulttielokuvia! Keskiyön elokuvat valtaavat Bio Rexin! Kevään erikoisnäytöksissä nähdään kolme hyvin erilaista kulttielokuvaa, joita aika on vain parantanut: surrealistinen mestariteos Eraserhead, hapokas vaihtoehto-western El Topo ja kulttimusikaali Rocky Horror Picture Show. Tule ja näe elokuvat, jotka synnyttivät midnight movie -ilmiön. Näytökset ovat K18, sillä saliin voi viedä Bio Rexin kahviosta ostetun juoman.

Alejandro Jodorowskyn psykedeelinen western El Topo (1970) kertoo mystisen asemiehen houruisen matkan lännen pyssymestariksi, guruksi ja vapahtajaksi. Seksiä, väkivaltaa ja hillitöntä uskonnollista provokaatiota valkokankaalle latova elokuva asettaa hiljaisen kostajan tielle lännen neljä suurmestaria, salaperäisen kultin sekä rampojen, kääpiöiden ja toinen toistaan erikoisempien hahmojen kavalkadin. Lopputuloksena on historian omaperäisin lännenelokuva, joka ammentaa loputtomiin kristinuskon symboliikasta ja itämaisesta filosofiasta.

New Yorkin Elgin-teatterissa joulukuussa 1970 ensi-iltansa saanut meksikolaiselokuva pyöri kuukausia täysille saleille seitsemän iltaa viikossa. Yhä uudestaan sen pariin palaavaan yleisöön kuului muun muassa John Lennon. Muita faneja ovat Bob Dylan, George Michael ja Marilyn Manson.

Psykomaagi Jodorowsky esittää läpimurtoteoksensa pääosan itse. Tärkeässä roolissa on myös ohjaajan 6-vuotias poika Brontis, joka on aikuisiällä vieraillut Suomessakin.

Elokuva esitetään ilman tekstityksiä.

Huom! Elokuva esitetään Bio Rexissä (Mannerheimintie 22–24, Helsinki). Liput Korjaamo Kinon verkkokaupasta.

Osta lippuSiirry tapahtumaan Facebookissa

Tilaa uutiskirjeemme!

Uutiskirjeemme tilaajana olet osa Töölö Urban Familya, joka yhdistää kulttuurista ja hyvästä elämästä nauttivat kaupunkilaiset. Toivotamme sinut tervetulleeksi ensimmäisellä kirjeellämme, josta pääset kertomaan sinua kiinnostavasta sisällöstä, sekä tutustumaan ja tilaamaan muiden perheemme toimipaikkojen uutiskirjeet. Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt rekisteriselosteemme ja annat meille luvan tallentaa tietosi järjestelmään ja lähettää sinulle tilaamaasi sisältöä. Voit koska tahansa peruuttaa tai muuttaa viestintäasetuksiasi. Lisätietoja löydät rekisteriselosteestamme.

Tilaa uutiskirje