HÄÄT All By Myself -tanssiteos

12.02.2019, Kulmasali
Esitykset

”Kyllästyin vastailemaan sukulaisteni toiveikkaisiin uteluihin siitä, millä aikataululla ajattelin yrittää siirtyä perheenäidin ja vaimon uraputkeen, joten päätin toteuttaa heidän toiveensa omalla tavallani. Kirjaimellisesti. Menenkin itseni kanssa naimisiin. Tervetuloa juhlimaan kanssani!”

HÄÄT All By Myself -tanssiteos

HÄÄT All By Myself on Leena Harjunpään nykytanssisoolo, jossa esiintyjä päättää ympäristön painostuksesta huolimatta mennä naimisiin vain itsensä kanssa. Teos nostaa pohdintaan hääinstituution tarvetta ja merkitystä nyky-yhteiskunnassamme. Esityksessä hääjuhla näyttää perinteensä aivan uudessa valossa. Näissä juhlissa morsian ottaa oman tilansa, järjestää oman seremoniansa, maalaa tanssillaan omaa sielunmaisemaansa, pitää omat puheensa ja luo oman ohjelmistonsa perinteitä mehevöittäen. Tämä visuaalinen, tanssillinen, tarkkanäköinen ja koominenkin teos pureutuu Harjunpäälle tyypilliseen tapaan ihmisten käyttäytymisen malleihin.

Teos kantaesitettiin 5.5.2017 Kaapelitehtaan Turbiinisalissa Helsingissä. Esitys vieraili myös Norway Fringe Festivalilla Bergenissä 8.-9.9.2018.

Esityksen kesto: n. 40 min.
Esitys on aikuisille +15.
Esityksessä puhutaan suomea ja englantia.

Työryhmä:
Koreografia ja tanssi: Leena Harjunpää
Äänisuunnittelu ja musiikki: Jouni Tauriainen
Valo- ja tilasuunnittelu: Eero Erkamo
Pukusuunnittelu: Sarune Peciukonyte
Voguing-koreografia: Heikki Hautajoki

Leena Harjunpää Co on perustettu vuonna 2014. Tanssiteoksia luovaan kollektiiviin kuuluvat kiinteästi tanssitaiteilija Leena Harjunpää, äänisuunnittelija Jouni Tauriainen, valo- ja tilasuunnittelija Eero Erkamo sekä pukusuunnittelija Sarune Peciukonyte. Tämän lisäksi yhteistyötä tehdään muiden taiteilijoiden kanssa produktiokohtaisesti.

Leena Harjunpää on koreografin töiden lisäksi tanssinut ja näytellyt useissa esityksissä sekä työskennellyt nukketeatteritaiteilijoiden kanssa. Harjunpään teosten tavaramerkkinä on liikkeen yhdistäminen teatterillisiin ja osin koomillisiinkin elementteihin luoden kuitenkin syvälle luotaavan katsauksen ihmisyyden ja sosiaalisten rakenteiden ytimeen.

Jouni Tauriainen toimii äänisuunnittelijana pääsääntöisesti nykytanssiteoksissa, mutta työskentelee myös teatteri- ja nukketeatteriesitysten parissa. Tauriainen tekee myös electro-punk musiikkia nimellä I Think I Broke Something englantilaiselle levy-yhtiölle nimeltä JST Records. Lisäksi Tauriainen on tuottaja-dj vaihtoehtoista bassomusiikkia soittavassa yhtyeessä Lugosi Fan Club.

Eero Erkamo on työskennellyt valosuunnittelijana ja lavastajana esittävien taiteiden parissa teatterista oopperaan ja nykytanssiin. Lisäksi hän on toiminut yhteistyössä eri alojen ammattilaisten kanssa audio-visuaalisten installaatioiden suunnittelussa.

Sarune Peciukonyte on liettualainen puvustaja ja lavastaja, joka työskentelee myös nukke- ja objektiteatterin parissa nukenrakentajana. Hän on vastannut useiden tanssi- ja teatteriteoksien sekä installaatioiden visuaalisuudesta kansainvälisissä projekteissa mm. Suomessa, Tanskassa, Ranskassa sekä Saksassa.

Voguing-koreografiasta vastannut Heikki Hautajoki on koreografi, tanssija ja tanssinopettaja. Hautajoki on ollut mukana useissa musikaaliproduktioissa ja tanssinut useiden Suomen viihteen kärkiartistien taustalla. Hautajoki on mukana koreografina ja tanssijana menestyksekkäissä Vogue-kollektiiveissa: VoGuenon, Fe'Fellas ja Delusion V.

Osta lippu

Tilaa uutiskirjeemme!

Uutiskirjeemme tilaajana olet osa Töölö Urban Familya, joka yhdistää kulttuurista ja hyvästä elämästä nauttivat kaupunkilaiset. Toivotamme sinut tervetulleeksi ensimmäisellä kirjeellämme, josta pääset kertomaan sinua kiinnostavasta sisällöstä, sekä tutustumaan ja tilaamaan muiden perheemme toimipaikkojen uutiskirjeet. Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt rekisteriselosteemme ja annat meille luvan tallentaa tietosi järjestelmään ja lähettää sinulle tilaamaasi sisältöä. Voit koska tahansa peruuttaa tai muuttaa viestintäasetuksiasi. Lisätietoja löydät rekisteriselosteestamme.

Tilaa uutiskirje