Puhe, Esitykset

Kiitetyt kansainväliset spoken word -artistit. Kiinnostavimmat kotimaiset lavarunoilijat. Esitykset, jotka haastavat käsityksesi siitä, mitä runous on. Koe Helsinki Spoken Word!

Helsinki Spoken Word: Joelle Taylor (UK), Nelli Ruotsalainen, Pietu Wikström

Helsinki Spoken Word tuo Korjaamolle ajankohtaisimmat ja kiehtovimmat spoken word -artistit, joiden sanoilla on merkitystä. Jokaisena iltana mukana on myös kansainvälinen esiintyjävieras, joita harvoin pääset Helsingissä näkemään.

Lokakuun klubilla on luvassa feminististä runoutta ja rakenteiden romuttamista, kun lavan ottavat haltuun Joelle Taylor (UK), Nelli Ruotsalainen ja Pietu Wikström.

TO 18.10. / ovet 19.00 / showtime 19.30
Liput: 10,50 / 12 €
K-18

Klubin järjestävät yhteistyössä Korjaamo sekä Harri Hertell, joka myös houstaa ja juontaa illat


Joelle Taylor on palkittu runoilija, käsikirjoittaja, esseisti ja kirjailija. Hän on esiintynyt ympäri maailmaa, ja hänen keikkapaikkansa ovat vaihdelleet Lontoon legendaarisesta 100 Clubista parlamenttitaloon. Taylor toimii houstina Out-Spoken runous- ja musiikkiklubilla Lontoossa. Hänen uusin teoksensa Songs My Enemy Taught Me julkaistiin kesällä 2017 kahden Iso-Britannien kiertueen saattelemana. Tällä hetkellä Taylor jatkaa kirjakiertuettaan ympäri Europpaa, Austraaliaa ja Kaakkois-Aasiaa.

Taylor on feministisen spoken word -runouden pioneeri, joka valitsee usein teksteissään heikoimmassa asemassa olevien naisten ja lasten näkökulman. Hän kirjoittaa, koska ei tiedä miten olla kirjoittamatta: “In some ways, the words write me. There is an art to writing for performance, to writing on air, and it is something that I am still actively working on.

Lokakuussa Taylor esiintyy Helsingissä ensimmäistä kertaa ja Suomessa toista kertaa.

Perjantaina 19.10. Taylor järjestää Korjaamolla Poetry as Social Challenge -workshopin. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan täällä!


Nelli Ruotsalainen on helsinkiläinen feministiaktivisti, sukupuolentutkimuksen maisteri ja juuri esikoiteoksensa julkaissut runoilija.

Pesä Kustannuksen julkaisema esikoisteos Täällä en pyydä enää anteeksi vahvistaa aikamme viestiä siitä, että miesvaltaisen yhteiskuntajärjestyksen aika on nyt lopullisesti ohi. Tämä runoteos juhlistaa häpeilemättä omaelämäkerrallisuuden poliittisuutta ja nivoutuu täten feministiseen omaelämänkerallisen taiteen perinteeseen. Ruotsalainen ei kuitenkaan jätä kokoelmassaan tarkastelematta myös feministisen liikkeen ja feministin itsensä sisällä kyteviä ristiriitoja.

Runojen täsmällisten yksityiskohtien avulla Ruotsalainen onnistuu tekemään monimutkaisena pidetystä feministisestä teoriasta niin saavutettavaa, ettei sen sisältöä voi ohittaa


Pietu Wikström / kuopus_94 on imatralaislähtöinen esiintyjä sekä spoken word- ja rap-artisti. Teksteissään Wikström liikkuu usein uneksivien fantasiamaailmojen sekä suorien ja paljastavien henkilökohtaisten maailmojen välillä.

Pietu haluaa horjuttaa rapin seksistisiä rakenteita ja koittaa räpätä toisin; itsestään, seksuaalisuudestaan sekä ympäröivästä todellisuudesta. Hän innoittuu muun muassa seksistä, queeristä sekä lajien välisistä symbiooseista. Pietu Wikströmin tuore kuopus_94 -projekti on henkilökohtainen yritys kestää häpeää, nauraa itselle ja ottaa vakavasti.


Ai mikä spoken word?

Spoken word on sanoihin perustuva esittävän taiteen laji, joka usein muodoltaan yhdistelee tarinankerrontaa ja runoutta. Spoken word lainaa elementtejä runoudesta, musiikista, elokuvista ja teatterista. Monesti spoken word -runoudessa käsitellään myös ajankohtaisia, yhteiskunnallisia kysymyksiä, toisinaan huumoristisinkin keinoin.

Osta lippuSiirry tapahtumaan Facebookissa

Korjaamo Kino Töölö

Töölönkatu 51 b 00250 Helsinki Puh. 0400 824 229

ma-pe 9:00-20:00

la-su 11:00-20:00

Lipunmyynti sulkeutuu aina illan viimeisen elokuvanäytöksen alkaessa.

Korjaamo Kino Bio Rex

Mannerheimintie 22-24 00100 Helsinki Puh. 040 334 56 17 (Huom! Käytössä vain teatterin ollessa auki.)

ma-to suljettu

pe 17:00-20:00

la-su 13:00-20:00

Lipunmyynti aukeaa tuntia ennen ensimmäistä näytöstä ja sulkeutuu viimeisen näytöksen alkaessa.

Korjaamon neuvonta

ma-pe 09:00-20:00

la-su 11:00-20:00

Liput Korjaamon maksullisiin tapahtumiin ja keikoille myy Tiketti.

Korjaamo Kinon elokuvien liput osoitteesta www.korjaamokino.fi. Neuvonnan ja lipunmyynnin puh. 0400 824 229.

Korjaamon ravintola

ma 11:00-20:00

ti-to 11:00-23:00

pe-la 11:00-02:00

su 11:00-17:00

Lounas ma-pe klo 11–14. Ks. lounaslista. Brunssi la-su klo 11–15. HUOM! Ei brunssia la 23.3. À la carte ti-la klo 16–22 (ei ma, eikä su). Pöytävaraukset TableOnlinen kautta tai puh. 040 504 0942. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Yhteystiedot

neuvonta(at)korjaamo.fi

Neuvonta, tapahtumien lipunmyynti & Korjaamo Kino: +358 400 824 229

Korjaamon tietosuojaseloste

Töölö Urbanin rekisteriseloste

Risuja vai ruusuja? Kerro meille!Anna palautetta

Tilaa uutiskirjeemme!

Uutiskirjeemme tilaajana olet osa Töölö Urban Familya, joka yhdistää kulttuurista ja hyvästä elämästä nauttivat kaupunkilaiset. Toivotamme sinut tervetulleeksi ensimmäisellä kirjeellämme, josta pääset kertomaan sinua kiinnostavasta sisällöstä, sekä tutustumaan ja tilaamaan muiden perheemme toimipaikkojen uutiskirjeet. Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt rekisteriselosteemme ja annat meille luvan tallentaa tietosi järjestelmään ja lähettää sinulle tilaamaasi sisältöä. Voit koska tahansa peruuttaa tai muuttaa viestintäasetuksiasi. Lisätietoja löydät rekisteriselosteestamme.

Tilaa uutiskirje