Korjaamon taiteiden yö

23.08.2018
Kesäpiha

Poikkitaiteellinen kattaus musiikkia, lavarunoutta sekä tanssin ja nukketeatterin yhdistelmää.

Korjaamon taiteiden yö

Korjaamon Taiteiden yö tarjoilee poikkitaiteellisen kattauksen musiikkia, tilataidetta, lavarunoutta sekä tanssin ja nukketeatterin yhdistelmää – ja antaa esimakua siitä, mitä Korjaamon syksyn ohjelmistossa on luvassa.


AIKATAULU
21.00 Karina
20.00 Heli Laaksonen, Harri Hertell / spoken word -esitykset
19.00 Heppatytöt: sneak peak -tanssiesityksestä
17.00 Korjaamon Taidesukellus (ennakkoilmoittautuminen, ks. lisätiedot alta)

Korjaamon Baari & Keittiö tarjoilee koko illan grilliherkkuja isompaan ja pienempään nälkään ja kyytipojaksi löytyy klassikkodrinkkejä, hyviä oluita ja viinejä. Vielä ehdit nauttimaan kesäpihan hiiligrillin annoksista!

VAPAA PÄÄSY


KARINA
Helmikuussa ensimmäisen pitkäsoittonsa julkaissut Karina soittaa elokuvallista ja ihanan naivistista pop-musiikkia.

HELI LAAKSONEN
Seitsemän runokiertueen veteraani, sanamaija Heli Laaksonen lavaihmettelee elämänmenoa ja lukee runojaan – erityisesti uudesta numerorunokirjastaan Ykköne. Rauman Lapissa elelevä Heli esittää kysymyksen: Voik lounaismurttel kirjotta nykyrunout? Tul omil korvil kuulustelema.


HARRI HERTELL
Hertell on helsinkiläinen runoilija, spoken word -artisti, DJ ja kulttuurituottaja. Spoken word -artistina Hertell tunnetaan mm. dub poetry -yhtye Dubroksen sekä Hertell & Hertell -duon keulahahmona. Hertell on kirjoittanut viisi runoteosta, joista tuorein Pelotta julkaistiin toukokuussa 2018. Korjaamolla Hertell kuratoi ja houstaa viime keväänä aloittanutta Helsinki Spoken Word -klubia.

HEPPATYTÖT
Yksin ja pareittain niin tytöt kuin hevosetkin ovat hallittavissa. Laumana he ovat uhka. Heppatytöt on tanssia ja nukketeatteria yhdistävä näyttämöteos tytöistä, hevosista ja näiden kahden ”lajin” ainutlaatuisesta suhteesta. Taiteiden yönä Korjaamolla syksyllä kantaesityksensä saavasta teoksesta nähdään kahden esiintyjän sneak peak -versio.


RECOVER POINT

Recover Laboratoryn olennot asuvat maan alla, labyrintissä, mutta välillä jokin vetää heitä maan pinnalle. Ihmiset! joista he ovat loputtoman kiinnostuneita. He ovat vakoilleet maanpäällisiä tiloja, ja etsineet paikkaa, jossa olisi turvallista ja mukavaa kurottaa pinnalle. Se löytyi Korjaamon pihan nurkasta, vanhasta, lasisesta kasvihuoneesta.

Lämpimästi tervetuloa olentojen maanpäällisen kodin tupaantuliaisiin Korjaamon kesäpihalle Taiteiden Yönä 23.8.

Recover Point on Recover Laboratoryn uuden suurteoksen, Underneathin, maanpäällinen uloke. Underneath on monitaiteinen teos, absurdi matka ihmiseen ja itseen, joka järjestetään väestönsuojassa Helsingin Meilahdessa syys-joulukuussa 2018. Maan alla, jossa kaikella on merkitystä, pääsee pakenemaan arkea täysin toiseen ulottuvuuteen, kaiken alapuolelle.

Recover Pointissa pääset kurkistamaan tuohon outoon maailmaan maan ja ihon alle. Lasinen kasvihuone sulkee sisäänsä kohtaamisia ja yllätyksiä. On olemassa vain tämä hetki ja tämä tilanne, ja ikuinen uteliaisuus.

Recover Laboratory
Recover Laboratory on helsinkiläinen taideryhmä, joka kutsuu katsojan kohtaamaan taiteen kokonaisvaltaisesti. Ryhmä toteuttaa immersiivisiä ja monitaiteisia esityksiä ja taide-elämyksiä, joiden yllä häilyy absurdi surrealismin tuntu. Recover Laboratoryn ydin ja pääteos on vuosittain toteutettava monitaiteinen labyrintti, joka syntyy nykytaiteen ja nykysirkuksen kuohuvassa yhteentörmäyksessä.

www.recoverlaboratory.com


Kuvataiteilija Maria Mughalin yksityisnäyttely "Maailma jossa elämme -maalauksia" on esillä Korjaamon galleriassa. Taiteilija on tavattavissa kello 18:30-20:00.

Tapaamisen aikaan galleriatilassa esiintyy monialainen taiteilija Rigulio Graak synestesiaa tutkivalla Crossing Mediums -konseptillaan. "Piirretty viiva"-harjoitusteoksessa intuitiivinen kehonkieli tulkitsee musiikkia, ja piirtää tämän elävänä yleisön edessä. Valmis elävä teos nähdään 14.9. Lontoossa, New Artist Fairen avajaistilaisuudessa The Old Truman Brewerylla. Teos tuotetaan Graakin ja taiteilija Heidi Roschierin perustaman kansainvälisen naistaiteilijayhteisön WABGNET alla.


Korjaamon Taidesukellus

Tervetuloa elämykselliseen Korjaamon Taidesukellukseen® taiteiden yönä!

Mukaasi et tarvitse uimapukua, avoin mieli ja valmius matkalle riittävät. Tapahtuma on osallistujille ilmainen ja mukaan mahtuu 40 ensimmäiseksi ilmoittautunutta, joten ole nopea ja varaa paikkasi heti!

Taidesukellus -workshopissa yhteistyökumppaneina ovat:

  • Seriman Oy, graafisen teollisuuden monipuolinen osaaja, joka valmistaa Taidesukelluksessa käytettävän innovatiivisen maalauspohjan.
  • Breaks Finland, luovan toiminnan mahdollistaja eri tilanteissa. Breaks on mukana järjestämässä Korjaamon Taidesukellusta.
  • Korjaamo, elävän kulttuurin koti vanhassa tunnelmallisessa ratikkahallissa Helsingin Töölössä, joka mahdollistaa upeat puitteet sekä tilat Taidesukellukselle.
  • Taidesukellus - Creatimagia, luovaa käsillä tekemistä kuvataiteen perustekniikoita ja uusia innovatiivisia menetelmiä käyttäen. Toteuttaa Taidesukelluksen.

“Taideteos ja aineisto ovat jo mukana, Sinussa itsessään. On vain suljettava silmät hetkeksi ja uskallettava sukeltaa."


Mistä oikein on kyse?

Taidesukellus®
LUOVUUDEN PINTAAN NOSTAVA ELÄMYS

Taidesukellus® on väline luovuuden esiin kaivamiseen, itsensä kohtaamiseen ja sisäisen taiteilijan löytämiseen. Käänteinen taideopin metodi, joka saa jokaisen innostumaan. Se on nauramista itselleen, itsensä altistamista, heittäytymistä. Se on elämysmatka sisäiseen taiteilijaan ja itsensä haastamiseen. Et voi tehdä oikein tai väärin, ei ole hyvää tai huonoa, on vain matka, jonka aikana löytää itsestään – ja tiimikavereistaan – jotain ihan uutta. Positiivisen kautta.

Ja on vain yksi tapa saada selvyys, mitä Taidesukellus tarkkaan ottaen on. Onneksi.

Taidesukellus tarjoaa oivalluksen, jos toisenkin siitä kaikkein kiinnostavimmasta – omasta itsestä. Mikä parasta, toimii niin lapsille kuin aikuisillekin, duunareille ja professoreille. Taidesukelluksessa olemme kaikki samalla viivalla.

Taidesukelluksen ohjaa taiteilija Paula Julia Rusokallio, joka on erikoistunut taiteen myytin purkamiseen. Hän on luonut urallaan erilaisia innovatiivisia työkaluja matalan kynnyksen taidetoimintaan. Workshopeissa on käytössä taiteilijan kehittämä uudenlainen 3-osainen maalauspohja, jossa uni, yksilöllisyys ja yhteisöllisyys ovat toimineet keksinnön innoittajina. Rusokallion kaikessa toiminnassa yhdistyvät yksilötason voimauttava itseilmaisu ja yhteisöllisyys.

Taidesukellus menetelmällä on toteutettu Suomen suurin yhteisötaideteos Sydänsyli, 1048 taidesukeltajan voimin. Yli 100 neliöinen jättimäinen installaatio oli lahja Suomen itsenäisyyden juhlavuodelle 2017.

Mikäli jäi jotain kysymyksiä tai kaipaat lisäinfoa:

p. 044 062 2242/ Paula Julia Rusokallio
paula.rusokallio@creatimagia.com
www.taidesukellus.fi

Korjaamo Kino Töölö

Töölönkatu 51 b 00250 Helsinki Puh. 0400 824 229

ma-pe 9:00-20:00

la-su 11:00-20:00

Lipunmyynti sulkeutuu aina illan viimeisen elokuvanäytöksen alkaessa.

Korjaamo Kino Bio Rex

Mannerheimintie 22-24 00100 Helsinki Puh. 040 334 56 17 (Huom! Käytössä vain teatterin ollessa auki.)

ma-to suljettu

pe 17:00-20:00

la-su 13:00-20:00

Lipunmyynti aukeaa tuntia ennen ensimmäistä näytöstä ja sulkeutuu viimeisen näytöksen alkaessa.

Korjaamon ravintola

ma 11:00-20:00

ti-to 11:00-23:00

pe-la 11:00-02:00

su 11:00-17:00

Lounas ma-pe klo 11–14 Brunssi la-su klo 11–15 À la carte ti-la klo 16–22 (ei maanantaisin, eikä sunnuntaisin). Pöytävaraukset TableOnlinen kautta tai puh. 040 504 0942. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Korjaamon neuvonta

ma-pe 09:00-20:00

la-su 11:00-20:00

Liput Korjaamon maksullisiin tapahtumiin ja keikoille myy Tiketti. Korjaamo Kinon elokuvien liput osoitteesta www.korjaamokino.fi. Neuvonnan ja lipunmyynnin puh. 0400 824 229.

Yhteystiedot

neuvonta(at)korjaamo.fi

Neuvonta, tapahtumien lipunmyynti & Korjaamo Kino: +358 400 824 229

Risuja vai ruusuja? Kerro meille!Anna palautetta

Tilaa uutiskirjeemme!

Uutiskirjeemme tilaajana olet osa Töölö Urban Familya, joka yhdistää kulttuurista ja hyvästä elämästä nauttivat kaupunkilaiset. Toivotamme sinut tervetulleeksi ensimmäisellä kirjeellämme, josta pääset kertomaan sinua kiinnostavasta sisällöstä, sekä tutustumaan ja tilaamaan muiden perheemme toimipaikkojen uutiskirjeet. Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt rekisteriselosteemme ja annat meille luvan tallentaa tietosi järjestelmään ja lähettää sinulle tilaamaasi sisältöä. Voit koska tahansa peruuttaa tai muuttaa viestintäasetuksiasi. Lisätietoja löydät rekisteriselosteestamme.

Tilaa uutiskirje