Viiden tähden Babylon saa lisäesityksiä Korjaamolla

18.10.2018 - 12:40

Jaa:

Red Nose Companyn ja Kanneltalon yhteistuotantoa Babylon – klovni vallankahvassa on esitetty syyskuusta alkaen loppuunmyydyille katsomoille. Näyttelijä Minna Puolannon ensimmäinen klovniteos sai ensi-illassaan 19.9.2018 loistavan vastaanoton niin yleisöltä kuin kriitikoilta. Helsingin Sanomat antoi esitykselle viisi tähteä. Marielle Eklund-Vasaman ohjaama Babylon saa kaksi lisäesitystä Kulttuuritehdas Korjaamolla Helsingissä 29. ja 30.10. klo 19. Liput tulevat myyntiin ke 3.10.

Esityksessä valtaan liittyy keskeisesti kehollisuus ja yleisö pääsee yhdessä Babylonin kanssa kokeilemaan maailmankuulun Amy Cuddyn tutkimaa voima-asentoa (power pose).

Babylonista sanottua

"Täysosuma. Taitavasti rakennettu esitys… – ...läkähdyttävän hauskoja. – Puolanto todella taitaa henkilökohtaisen jalostamisen yleiseksi. – Sepän ja Puolannon yhteistyö on saumatonta. – Klovnit näyttävät, että teatterin taika syntyy lopulta yksinkertaisuudesta: siitä, kun salissa on valo, valokeilassa taitava näyttelijä ja pieni punainen nenä." – HS/Laura Kytölä

"Jos menisit vain kerran elämäsi aikana teatteriin, Babylon olisi se esitys. Jokainen minuutti intensiivistä ilmaisua, iho kananlihalla lähdin näytöksen jälkeen kotiin Kanneltalosta." – Katsojan kommentti

"Esitys oli aivan SUPER! Nauroin oikein hytkymällä ja liikutuin myös." – Katsojan kommentti

Mitä on valta? Ja miten se ilmenee kehollisesti?

Näyttelijä Minna Puolanto päästää oman klovnihahmonsa Babylonin näiden kysymysten äärelle. Klovni haluaa kokeilla, miltä tuntuu olla vallassa. Esitys on hänen valtakuntansa. Babylon tulkitsee kärjistäen erilaisten stereotyyppisten vallankäyttäjien olemuksia ja sukeltaa pelkäämättä myös Puolannon omiin kokemuksiin.

Babylon on palkannut itselleen palvelijan. Hanna Sepän klovnihahmo Re auttaa Babylonia tämän ideoiden toteuttamisessa parhaansa mukaan. Esitys tutkii eri sukupuolten välisiä valtarakenteita ja antaa näin oman puheenvuoronsa myös käynnissä olevaan #metoo-vallankumoukseen.

Esityksen valo- ja äänisuunnittelusta vastaa Juha Tuisku. Esityksessä nähdään myös upeita Virve Karoliina Balkin suunnittelemia historiallisia pukuja.

Esityksen tekijät

Red Nose Company on helsinkiläinen teatteriryhmä, joka on noussut viime vuosina huippusuosioon. Ryhmän esitykset Lokki, Punainen viiva, Juoksuhaudantie ja lastenteatteriesitys Keisarin uudet vaatteet ovat hurmanneet katsojia ympäri Suomen.

Minna Puolanto (s.1972) on valmistunut Teatterikorkeakoulusta näyttelijäksi vuonna 2005 ja tanssijaksi vuonna 1995. Hän on näytellyt teattereissa (KokoTeatteri, Lappeenrannan Kaupunginteatteri, Joensuun Kaupunginteatteri, Mikkelin Kaupunginteatteri), ryhmissä (mm. Red Nose Company, Hiljaiset miehet), kuunnelmissa, tv-sarjoissa ja elokuvissa. Hän toimii myös käsikirjoittajana, ohjaajana ja opettajana. Puolanto on esiintynyt aiemmin Red Nose Companyn suurteoksessa Lokki (2015) Espoon Kaupunginteatterissa. Puolannon teatteriajattelu yhdistää puheen ja liikkeen saumattomasti toisiinsa. Hänen teoksensa liikkuvat usein tragikoomisessa maastossa. Puolannon sooloteos Kuolema korjaa univelat oli menestys, joka palkittiin kansainvälisillä festivaaleilla. www.minnapuolanto.com

Marielle Eklund-Vasama on valmistunut ohjaajaksi Teatterikorkeakoulusta 2008. Hän on työskennellyt sekä suomen- että ruotsinkielisellä kentällä. Kiinnitettynä ohjaajana hän on ollut Kouvolan ja Kotkan kaupunginteattereissa. Eklund on ohjannut myös oopperoita. Puolannon kanssa aiemmat yhteistyöt ovat olleet Syntymäpäivän metsästys (2008) ja Ihmiskunnan rakastajat (2009). Eklundin ohjauksissa yhdistyvät tarkkanäköinen aiheen käsittely ja absurdi huumori.

Juha Tuisku on tehnyt pitkän uran ääni- ja valosuunnittelijana sekä säveltäjänä. Hän on tehnyt Puolannon kanssa yhteistyötä monissa teoksissa aiemmin, joista merkittävimmät ovat Puolannon monologi Kuolema korjaa univelat (2010) sekä Puolannon ohjaustyö Tora ja sopu (2016). Tuisku on teatterin monitaituri, jonka ääni- ja valosuunnittelu muokkaa vahvasti kulloisenkin teoksen sisältöä.

Hanna Seppä on valmistunut näyttelijäksi Teatterikorkeakoulusta 2004. Seppä on ollut kiinnitettynä näyttelijänä Vaasassa ja Kotkassa. Seppä on tehnyt lukuisia roolitöitä Teatteri Avoimien ovien tuotannoissa, kuten esityksissä Pala palalta pois ja Työmiehen vaimo. Vuonna 2018 sai ensi-iltansa Taittuu ry:n, Vanajan vankilan ja KokoTeatterin yhteistyönä tuottama vankilateatteriprojekti Saiturin sydän, jossa hän toimi ohjaajana.

Virve Karoliina Balk on ompelijakisälli ja palkittu ecodesign trashionista ja puvustaja. Hänellä on takanaan pian 20 vuoden ura teatterissa tanssijana, ilma-akrobaattina ja tulitanssijana. Hän on suunnitellut ja valmistanut pukuja yritystapahtumiin, festivaaleille, levyjen kansikuviin ja mainoksiin sekä uuden sirkuksen pukuja perustamalleen Nexus Extreme -ryhmälle vuodesta 1996. Balk on suunnitellut ja valmistanut pukuja myös yksityisasiakkaille ja puvustanut heitä tapahtumiin, televisioon sekä erilaisiin juhla- ja teematilaisuuksiin.

BABYLONIN ESITYKSET KANNELTALOSSA
Ke 19.9.2018 klo 19
To 20.9.2018 klo 19
Ti 9.10.2018 klo 19 (loppuunmyyty)
Ti 23.10.2018 klo 19 (loppuunmyyty)
Ke 24.10.2018 klo 19 (loppuunmyyty)

LISÄESITYKSET KULTTUURITEHDAS KORJAAMOLLA
Ma 29.10.2018 klo 19
Ti 30.10.2018 klo 19

Kesto noin 1h 30min

Liput Tiketistä

TYÖRYHMÄ
Käsikirjoitus ja esitysdramaturgia Minna Puolanto, Marielle Eklund-Vasama ja työryhmä
Ohjaus Marielle Eklund-Vasama
Näyttämöllä Minna Puolanto ja Hanna Seppä
Valo- ja äänisuunnittelu Juha Tuisku
Pukusuunnittelu Virve Karoliina Balk
Valokuvat Mark Sergeev
Tuotanto Minna Puolanto, Niina Bergius ja Tinni Torikka / Red Nose Company
Yhteistuotanto Kanneltalon kanssa

Lisää:

Tilaa uutiskirjeemme!

Uutiskirjeemme tilaajana olet osa Töölö Urban Familya, joka yhdistää kulttuurista ja hyvästä elämästä nauttivat kaupunkilaiset. Toivotamme sinut tervetulleeksi ensimmäisellä kirjeellämme, josta pääset kertomaan sinua kiinnostavasta sisällöstä, sekä tutustumaan ja tilaamaan muiden perheemme toimipaikkojen uutiskirjeet. Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt rekisteriselosteemme ja annat meille luvan tallentaa tietosi järjestelmään ja lähettää sinulle tilaamaasi sisältöä. Voit koska tahansa peruuttaa tai muuttaa viestintäasetuksiasi. Lisätietoja löydät rekisteriselosteestamme.

Tilaa uutiskirje