Korjaamon Salakino: Romeo + Juliet -esitys yhdistää immersiivisen teatterin, teemabileet, pelillisyyden ja elokuvanäytöksen

24.06.2019 - 07:22

Jaa:

Maailmalla huikean suosion kerännyt ilmiö on rantautumassa Suomeen. Elokuussa 2018 Helsingissä nähtiin 00100ENSEMBLEn ja Korjaamon toteuttama ensimmäinen Salakino: Eyes Wide Shut, joka esitettiin Helsingin juhlaviikkojen ohjelmistossa. Salakino keräsi satoja iltapukuihin ja naamioihin sonnustautuneita juhlijoita Lasipalatsin Bio Rexiin ja sai yleisöltä hullaantuneen vastaanoton. Tunnelmia esityksestä voit katsoa YouTubesta.

Tänä kesänä jatkoa seuraa, kun Baz Luhrmannin ysäriklassikko Romeo + Juliet tulee lihaksi Korjaamolla. Salakinossa ei vain katsota elokuvaa, vaan yleisö pääsee astumaan sisälle elokuvan maailmaan, jossa esiintyjät liikkuvat yleisön joukossa 360° lavastetussa tilassa. Ja mikä parasta, yleisöä kannustetaan myös pukeutumaan elokuvan teeman mukaisesti. Baari on auki läpi illan.

Esityksen toteuttava 00100ENSEMBLE vakuuttaa, että immersiivinen eli katsomoton teatteri on tulevaisuuden iso juttu.

”Uudet yleisöt etsivät erilaisia kokemuksia ja kaipaavat enemmän. Ihmiset haluavat satsata kokemuksiin ja elämyksiin. Teatterin on napattava tästä kiinni. Salakino on jotain sellaista, jota yleisö ei ole Suomessa vielä kokenut”, kertoo Onni Hämäläinen, yksi ensemblen perustajista.

Immersiivinen teatteri ei tarkoita sitä, että yleisö joutuisi esiintyjän rooliin. Ujonkaan katsojan ei tarvitse olla huolissaan. ”Immersiivinen teatteri on kokemuksellinen esitys ilman istumakatsomoa. Yleisö saa kulkea vapaasti upeista esitystiloista toiseen, nauttien esitystä kaikilla aisteillaan”, Hämäläinen selventää.

Heinäkuussa Korjaamo muuttuu Romeo + Juliet -elokuvan maailmaksi, jossa voi törmätä valkokankaalta tuttuihin hahmoihin.

”Yleisö pukeutuu elokuvan teeman mukaisesti ja esityksessä vilisee elokuvan kulttihahmoja. Rooleissa on immersiivisen teatterin ammattilaisia. Kokijat pääsevät uppoutumaan elokuvan maailmaan kärpäsenä katossa. He ratkaisevat arvoituksia ja seuraavat ympärillään tapahtuvia kohtauksia ja esityksiä samalla kun nauttivat baarin antimista. Tätä iltaa ei katsella, se koetaan”, tiivistää Hämäläinen.

Esityksen toteuttaa 00100ENSEMBLE yhteistyössä Korjaamon kanssa, ja esitystä on tukenut myös Helsingin kaupunki. Esitys soveltuu myös muille kuin suomea puhuville katsojille.

Lisätietoja esityksestä: www.salakino.fi
Tekijöiden haastattelut: info@00100ensemble.com
Pressiliput: hanna.hynynen@korjaamo.fi

Esitykset

9.7. (ensi-ilta) / 11.7. / 12.7. / 13.7. / 18.7. / 19.7. / 20.7.
Ovet klo 18:30, showtime klo 19:00. Ilta päättyy n. 23:30.

Paikka: Korjaamon Vaunusali & Vintti, Töölönkatu 51 A, Helsinki

K-18

Liput Tiketistä

Lisää:

Tilaa uutiskirjeemme!

Uutiskirjeemme tilaajana olet osa Töölö Urban Familya, joka yhdistää kulttuurista ja hyvästä elämästä nauttivat kaupunkilaiset. Toivotamme sinut tervetulleeksi ensimmäisellä kirjeellämme, josta pääset kertomaan sinua kiinnostavasta sisällöstä, sekä tutustumaan ja tilaamaan muiden perheemme toimipaikkojen uutiskirjeet. Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt rekisteriselosteemme ja annat meille luvan tallentaa tietosi järjestelmään ja lähettää sinulle tilaamaasi sisältöä. Voit koska tahansa peruuttaa tai muuttaa viestintäasetuksiasi. Lisätietoja löydät rekisteriselosteestamme.

Tilaa uutiskirje