Craft Beer Garden Festival tuo Korjaamolle uniikin kattauksen naapurimaiden pienpanimoita ja kiinnostavimmat kotimaiset tekijät

31.07.2018 - 08:07

Jaa:

Elokuun ensimmäisenä viikonloppuna 3.–4.8. olut on Korjaamon kesäpihalla paitsi kylmää myös huippulaadukasta. Korjaamo järjestää yhdessä tuusulalaisen pienpanimon CoolHead Brew’n kanssa kesän mielenkiintoisimman olutfestarin: kotimaisten mallasherkkujen lisäksi mukana on käsityöläisoluita naapurimaista Virosta, Venäjältä ja Ruotsista sekä erikoisvieraana lontoolainen Brew by Numbers. Ulkomaisiksi vieraiksi on valittu panimoita, joita näkee harvoin kesän muilla festareilla.


CoolHead Brew’n kuratoimassa tapahtumassa keskiössä ovat laatu, ihmiset ja ainutlaatuisuus. Kuratoinnissa tärkeää on ollut myös se, että panimomestarit ovat itse paikalla tapahtumassa, eivätkä pelkästään maahantuojan edustamana. Mukaan on kutsuttu tällä hetkellä lupaavimmat kotimaiset ja naapurimaiden panimot, jotka panostavat laatuun – ja aikovat tehdä niin jatkossakin.

"Olemme luoneet yhdessä Korjaamon kanssa erittäin viihtyisän ympäristön laadukkaasta oluesta nauttimiselle – on hankalaa kuvitella Korjaamon kesäpihaa miellyttävämpää miljöötä tämän kaltaiselle tapahtumalle! Panostamme myös oppimiseen, keskusteluun ja ideoiden vaihtamiseen. Kumpanakin päivänä järjestämme mielenkiintoisia paneelikeskusteluja, joissa käymme läpi olutskenen ajankohtaisimpia trendejä yhdessä vieraidemme kanssa. Oluen harrastajien lisäksi teemat kiinnostavat varmasti myös yleisesti luovien alojen ihmisiä!" summaa CoolHeadin markkinoinnista vastaava Aleksi Saikkonen.


Tapahtumaan osallistuvat ulkomaiset panimot

Brew by Numbers (UK) | www.brewbynumbers.com

Kovassa nosteessa oleva lontoolainen pienpanimo keskittyy tuotteissaan laatuun ja juotavuuteen. Tuttavallisemmin BBNo pyrkii jatkuvasti kehittämään uusia mielenkiintoisia oluttyylejä sekä herättämään vanhoja klassikoita henkiin. Kaikissa tuotteissa korostuu korkea laatukriittisyys ja tuotteista julkaistaankin vain tiukimmat laatukriteerit täyttävät, täydellisessä balanssissa olevat yksilöt. Tällä hetkellä erityisen kovassa huudossa on panimon samean mehukkaat DDH IPAt.

Zagovor Brewery (RUS) | www.zagovorbrewery.com

Pienpanimo Moskovan ug-skenen syvästä päädystä. Sanana Zagovor (rus. Заговор) pitää sisällään koko tämän hetken Venäjän pienpanimoliikkeen hengen: tutkimuksen, luovuuden ja uusien oluiden kehittelyn.

Zagovor on Venäjän markkinoilla pioneeri ”hazy & juicy” -tyylisten New England IPA -oluiden suhteen. Panimo on myös ensimmäinen venäläinen panimo, joka on kutsuttu mukaan Kööpenhaminassa järjestettävään hyvin arvostettuun Mikkeller Beer Celebration -festivaaliin.

Panimo ei keskity yhteen tiettyyn oluttyyliin – he rakastavat oppimista ja kokeellisuutta, lagereista imperial goseihin, happamista NEIPAan ja tynnyrikypsytettyihin stouteihin. He rakastavat tätä kaikkea!

Spike Brewery (SWE) | www.spikebrewery.com

Vuonna 2016 perustettu Spike Brewery on syntynyt ja kasvanut Göteborgin pienpanimoskenen mutaisessa savessa. Alusta asti he ovat pelottomasti tutkineet oluen panemisen kokeellista puolta. He eivät ole koskaan pelänneet kokeilla ääripäitä pyrkimyksenään kehittää sekä itseään että oluitaan seuraavalle tasolle.

He ovat tunnettuja hedelmäisistä nektareistaan, runsaasti humaloiduista mehuistaan ja tajuntaa järisyttävästä pimeästä aineestaan.

Pühaste Brewery (EST) | www.puhastebeer.com

Viron Tartosta kotoisin oleva Pühaste Brewery tuntuu onnistuvan kaikissa oluttyyleissä, joita he ovat kokeilleet. Odotettavissa voi olla mitä tahansa tynnyrikypsytettyjen stoutien, hapanoluiden ja ”hazy & juicy” tyylisten New England IPA -oluiden välillä.

Alunperin Põhjalan alla aloittanut panimo perustettiin vuonna 2014, mutta vuodesta 2016 lähtien heillä on ollut oma panimo Tartossa. Siitä lähtien kasvu on ollut nopeaa ja heistä on lyhyessä ajassa tullut yksi Viron isoimmista ja eniten arvostetuista käsityöläispanimoista!


Tapahtumaan osallistuvat kotimaiset panimot

CoolHead Brew (Tuusula) | www.coolhead.fi

CoolHead Brew’n missiona on asettaa Suomi pienpanimoiden parhaimmiston maailmankartalle. Tätä tavoitetta kohti he pyrkivät innovatiivisten, laatu edellä kulkevien tuotteiden avulla. Tällä hetkellä CoolHeadin kovimmat “jutut” ovat tuplahedelmöidyt DEEP-sarjan hapanoluet sekä tietysti tuplakuivahumaloidut New England -tyyliset IPAt.

CoolHeadin räiskyvä, värikäs ja muista panimoista poikkeava brändi kuvastaa sekä heidän tiimiään että olutfilosofiaansa. Heidän kaikki tekijänsä tulevat hyvin erilaisista taustoista, mutta kaikkia yhdistää rakkaus monipuoliseen, raikkaaseen ja kekseliääseen olueen!

Olarin Panimo (Espoo) | www.olarinpanimo.fi

OLARI ISKEE! Suomen alakulttuurin kehdosta tuleva Olarin Panimo vannoo tekemisensä aidon lähiömenon, graffitien ja börstan kaatamisen nimeen. Olarilaisten mottona on tehdä sitä, mitä rakastetaan ja tehdä se koko sydämellä: "Olarilaista, ehdottoman maanalaista."

Olarin Panimon portfolioon on kahdessa vuodessa ilmaantunut melkein 50 erilaista börstaa. Panimo tunnetaan parhaiten eri humalilla kikkailuista sekä IPA-oluistaan, mutta olarilaisia oluita on tehty melkein joka tyylissä, imperial stouteista pilsnereihin: “Sillä meillä päin ei syrjitä ketään!”

Maistila (Oulu) | www.maistila.fi

Maistila on pieni kahden veljeksen perustama panimo Oulusta. Oluen skaala on rajaton: kaikki mahdollinen ääripäästä toiseen – ja perinteet niiden välillä – on sallittua, jopa suotavaa.

Fat Lizard (Espoo) | www.fatlizard.beer

Useasti palkittu Fat Lizard Brewing Co. on vuonna 2015 toimintansa aloittanut Espoon ensimmäinen kaupallinen panimo. Panimo on erikoistunut raikkaasti humaloituihin, tuoreena nautittavaksi tarkoitettuihin, helposti juotaviin oluihin. Fat Lizardin oluita juodaan myös päihtymistarkoituksissa.

Donut Island & Hiisi (Helsinki & Jyväskylä) | www.facebook.com/donutislandbrewco & www.panimohiisi.fi

Donut Island Brewing on kotipanimoharrastuksesta vuonna 2013 alkunsa saanut "kiertolaispanimo". Donutilla rakastetaan kollaborointia – erityisesti Hiisin kanssa.

Hiisille oluessa tärkeintä ovat maku ja elämyksellisyys. Heille olut on janojuoman tai halvan päihtymyksen lähteen sijaan kokemus – runsasarominen, vivahteikas ja tasapainoinen, kutkuttava aistielämys.

Hyvän oluen lisäksi heille on tärkeää hyvä meininki – mielenkiintoisten konseptien kehittely hienojen ihmisten kanssa, kotimaisesta tarustosta inspiraation hakeminen ja sen tulkkaaminen oluiksi.


Info ja aukioloajat

Tilaisuus ja terassi on kaikille avoin. Osallistumismaksu tapahtumaan on 5 €, ja se sisältää maistelulasin, jonka saat omaksi ja jota voit käyttää molempina festaripäivinä. Maistelulasi toimii pääsylippunasi tapahtumassa. Pienpanimoiden tiskeillä kaikki ostokset tehdään juomalipuilla (3 €), ja ruokalipuilla (6€) joita voit ostaa paikan päältä.

Aukioloajat

PE 3.8. klo 14-22
LA 4.8. klo 12-22

Korjaamon hiiligrilli on kuumana koko tapahtuman ajan, joten kesäpihalla voi myös herkutella maistuvalla grilliruualla. Korjaamon Baari & Keittiö on suunnitellut tapahtumaa varten erikoismenun, josta löytyy herkkuja laatuoluiden kyytipojaksi.

Lisää:

Tilaa uutiskirjeemme!

Uutiskirjeemme tilaajana olet osa Töölö Urban Familya, joka yhdistää kulttuurista ja hyvästä elämästä nauttivat kaupunkilaiset. Toivotamme sinut tervetulleeksi ensimmäisellä kirjeellämme, josta pääset kertomaan sinua kiinnostavasta sisällöstä, sekä tutustumaan ja tilaamaan muiden perheemme toimipaikkojen uutiskirjeet. Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt rekisteriselosteemme ja annat meille luvan tallentaa tietosi järjestelmään ja lähettää sinulle tilaamaasi sisältöä. Voit koska tahansa peruuttaa tai muuttaa viestintäasetuksiasi. Lisätietoja löydät rekisteriselosteestamme.

Tilaa uutiskirje