Tuomme kaupunkiin uutta, vallatonta puhetta. Sanoin-festivaali 5.-9.2.2019 Korjaamolla

28.11.2018 - 10:15

Share: Share on FacebookShare on Twitter

Korvat on uudet silmät –

Tuomme kaupunkiin uutta, vallatonta puhetta

Sanoin-festivaali 5.-9.2.2019 Korjaamolla

Uudenlainen, vallaton puhe ansaitsee kodin, joten me Korjaamolla loimme sellaisen. Ensimmäisellä Sanoin-festivaalilla tutkimme, mihin kaikkeen puheesta on ja mitä muotoja se voi saada.

Puheohjelman ympärillä on ollut jo vuosia kasvavaa nostetta, mutta silti sen rooli on usein olla pikkusisaruksen roolissa muun ohjelman kyljessä. Me Korjaamolla haluamme nostaa puheen keskiöön kaikenlaisissa kiinnostavissa muodoissaan ja myös luoda uutta, vallatonta puhetta.

”Uusi vallaton puhe ei ole elitistiä tai poissulkevaa. Se on rentoa, hauskaa ja uusia ajatuksia herättävää. Ja joskus vain jotakin, mikä tapahtuu ihmisten välillä. Meillä ei ole kaikkia vastauksia. Puheen maailma ei ole vielä valmis, vaan se syntyy sana, mieli ja esitys kerrallaan. Ja juuri se on innostavaa”, kertoo ohjelmapäällikkö Hanna Hynynen Korjaamolta.

Liian harvoin keskitymme kuuntelemaan ja kuulemaan. Kuitenkin juuri kyky olla läsnä on ihmisyydessä kenties kaikkein keskeisintä.

”Me intoudumme eri tavoista kertoa ja kuunnella. Haluamme luoda henkisen tilan, johon voit tulla kuuntelemaan ja keskittymään puheeseen sen nautinnollisissa muodoissa”, Hynynen sanoo.

Livejournalismia, podcast-slam, yllätysillallinen ja 30 muuta, harvinaista korvakarkkia. Tuo korvasi Korjaamolle 5.–9.2.2019.

Silmät ovat jo nähneet kaiken. Nyt on korvien vuoro. Korvat on uudet silmät.

OHJELMA JA LIPUNMYYNTI
Koko ohjelma julkaistaan tammikuun 2019 alkuun mennessä osoitteessa sanoin.korjaamo.fi. Osa festivaalin tapahtumista on ilmaisia, osa pääsymaksullisia. Lipunmyynti alkaa tapahtumakohtaisesti joulukuun aikana. Pysy kuulolla.

Tähän mennessä on julkaistu seuraavat ohjelmakokonaisuudet:

IMAGE LIVE. Neljän esityksen kokonaisuudessa Imagen tekijät antavat artikkeleilleen ja aiheilleen uuden muodon ja elämän yleisön silmien edessä.

POD-OFF. Sanoin-festivaalin torstai-illassa kisataan podcastien mestaruudesta livepodcastien muodossa! Mukana on kotimaisten podcastien kerma: Kasper & Mikko, Omaa luokkaa, Sivumennen ja Politbyroo. Illan teemana on rakkaus ja empatia.

PINOKKION BRUNSSIKLUBI. Syö, kuuntele, nauti. Anna tarinoiden kasvaa. Pinokkion brunssiklubilla kerrotaan herkullisia tarinoita ruoasta.

HELSINKI SPOKEN WORD. HSW-klubin teemana on sanojen, rytmin ja musiikin kohtaaminen. Lavalle nousevat nuoret mutta erittäin kiinnostavat artistit: Solomon O.B (UK), esikoisteoksensa Änimling juuri julkaissut Stina Saari sekä Aatos Ketvel.

MAAILMANPARANNUSKLUBI. Maailmanparannusklubi on dokumentaristi ja kirjailija Elina Hirvosen Korjaamon Vaunusaliin kuratoima keskusteluohjelma, jossa kirjaimellisesti pyritään parantamaan maailmaa.

PROFETIA. Koomikko Juuso Kekkosen uusi show Profetia yhdistää huumoria ja räiskyvää tiedettä ennennäkemättömällä tavalla. Karismaattinen Kekkonen johdattelee yleisön mystisen tunnelman kautta tieteen ja ilmastonmuutoksen kysymysten ytimeen, selkokielellä ja nauruhermoja hyväillen.

BORDERLINES-WORKSHOPIT. "As the world become mores divided and countries fall into isolation it is vital that our young people raise their voices in support of global unity." Etsimme Suomesta 15–27-vuotiaita lavarunoilijoita ja spoken word -artisteja ottamaan osaa kansainväliseen Borderlines -hankkeeseen. Projektia koordinoi Boomsatsuma ja hankkeen taiteellisena johtajana toimii spoken word -runoilija Joelle Taylor.

Koko ohjelma julkaistaan tammikuun 2019 alkuun mennessä. Luvassa yllätysillallinen, iltasatuja sekä kymmeniä muita korvakarkkeja. Pysy kuulolla.

More:

Korjaamo Kino Töölö

Töölönkatu 51 b 00250 Helsinki Tel. 0400 824 229

Mon-Fri 9:00-20:00

Sat-Sun 11:00-20:00

Ticket Office closes when the last screening starts.

Korjaamo Kino Bio Rex

Mannerheimintie 22-24 00100 Helsinki Tel. +358 40 334 56 17 (NB! Only in use when the theatre is open.)

Mon-Thu closed

Fri 17:00-20:00

Sat-Sun 13:00-20:00

Ticket Office opens one hour before the first screening and closes when the last screening starts.

Korjaamo Customer Service

Mon-Fri 09:00-20:00

Sat-Sun 11:00-20:00

Tickets to Korjaamo events and gigs are sold by Tiketti. Tickets to Korjaamo Kino film screenings at www.korjaamokino.fi. Info desk and ticket sales +358 400 824 229.

Korjaamo restaurant

Mon 11:00-20:00

Tue-Thu 11:00-23:00

Fri-Sat 11:00-02:00

Sun 11:00-17:00

Lunch on weekdays 11–14, brunch on Sat and Sun 11–15. À la carte from Tue to Sat 16–22 (no dinner service on Sunday and Monday). Table reservations through TableOnline or +358 40 504 0942. We reserve the right to change opening hours. NB! On Monday 10.12. the restaurant closes at 2 pm due to pikkujoulut.

Contact details

neuvonta(at)korjaamo.fi

Info, ticket sales for events, Korjaamo Kino: +358 400 824 229

Got feedback? Let us know!Contact us

Subscribe to our newsletter!

Töölö Urban Family unites the people that enjoy culture and urban life. When subscribing to our newsletter you will first receive a welcome letter, that introduces our whole family. You can also tell about your interests and subscribe to the newsletters of other Töölö Urban brands. By clicking the subscribe you consent to allow Töölö Urban to store and process the information provided and to send you the content requested. You may unsubscribe from these communications at anytime. Check our privacy policy for more information.

Subscribe to our newsletter