Kubrickin eroottinen trilleri Eyes Wide Shut herää kirjaimellisesti henkiin elokuussa

02.07.2018 - 10:21

Share:

Salakino tuo Secret Cinema -henkiset “live-elokuvat” Lasipalatsin Bio Rexiin

Oletko koskaan halunnut upota osaksi elokuvan maailmaan? Elokuussa se on mahdollista! Korjaamo Kino ja 00100ENSEMBLE tuovat yhteistyössä Helsingin Juhlaviikkojen ja Kansallisen audiovisuaalisen arkiston KAVIn kanssa Lasipalatsin Bio Rexiin elämyksellisen näytöksen Stanley Kubrickin viimeiseksi jääneestä elokuvasta Eyes Wide Shut. Perjantaina 24.8. ja lauantaina 25.8. järjestettävät Salakino-näytökset on toteutettu Lontoossa suosittujen Secret Cinema -esitysten hengessä.

Sulje silmäsi. Anna alitajuntasi johdattaa. Unen, fantasian ja todellisuuden rajat hälvenevät, kun Salakinon Eyes Wide Shut -elokuvanäytös herättää elokuvan henkiin paitsi valkokankaalla myös yleisön joukossa. Lontoossa on jo yli kymmenen vuoden ajan järjestetty loppuunmyytyjä Secret Cinema -näytöksiä, joissa katsoja – tai pikemminkin kokija tai osallistuja – astuu elokuvan maailmaan, jossa tutut hahmot, kohtaukset ja tilat heräävät eloon.


“Vaietut salaisuudet, yhdessä päätetty hiljaisuus sekä nainen haluavana osapuolena, ei vain halun kohteena. Näistä teemoista lähdimme rakentamaan tätä esitystä, joka varmasti syventää elokuvakokemusta ja joiltain osin jopa kommentoi sitä nykyajasta käsin. Teemme tätä esitystä pyrkien siihen, että tuotamme osallistujille isoja fiiliksiä. Salakino mahdollistaa kuitenkin monenlaista tapaa katsoa ja kokea, osallistuvaa sekä vetäytyvämpää, eikä elokuvan tarvitse olla tuttu”, kertoo Henna Tanskanen 00100ENSEMBLEsta, joka koostuu teatterin, visuaalisten taiteiden sekä sirkuksen ammattilaisista. Tekijät ovat olleet toteuttamassa aikaisemmin yhdessä mm. synkkien satujen maailmaan sijoittuvaa 13. tunti -esitystä sekä immersiivistä hotellikokemusta yhdessä Hotelli Helkan kanssa.

Salakinon näytöksissä on mukana näyttelijöitä ja esiintyjiä, ja yleisölle on varattu myös oma roolinsa. Jokainen osallistuja voi kuitenkin itse valita oman osallistumisensa asteen: esityksestä voi siis nauttia myös vain katsomalla. Jokainen näytös on erilainen, sillä osallistujien omat valinnat vaikuttavat illan kulkuun. Paikalle kannattaakin tulla avoimin mielin – uteliaisuus palkitaan.

“Voit vapaasti tutustua maailmaan ja seurata näyttelijöitä. Salaisuudet paljastuvat vähitellen. Mitä enemmän eläydyt ja elät mukana, sitä enemmän saat kokemuksesta irti”, sanoo Korjaamon ohjelmapäällikkö Hanna Hynynen.

Yleisö on saanut kutsun salaisiin juhliin, joten heidän edellytetään pukeutuvan asianmukaiseen juhlapukuun. Asuvalinnassa saa käyttää luovuutta, mutta erityisesti naamio on näissä juhlissa välttämättömyys. Salakinon verkkosivuilla on esimerkkejä asuista, joita voi käyttää inspiraationa. Ja kyllä, illan aikana nähdään myös Eyes Wide Shut -elokuvan alkuperäinen teatteriversio.


Salakino: Eyes Wide Shut -näytökset Lasipalatsin Bio Rexissä perjantaina 24.8. ja lauantaina 25.8. Ilta alkaa klo 20.00 ja päättyy klo 01.00 mennessä. Esityksen kieli on suomi. Elokuvassa puhutaan englantia ja se on tekstitetty suomeksi ja ruotsiksi. Elokuva esitetään 35 mm:n filmikopiona. Liput 33 € / 25 € (sis. käsittelykulut). Lipunmyynti ja lisätiedot osoitteesta www.salakino.fi.

Korjaamo Kino aloittaa 3.8.2018 säännölliset elokuvanäytökset Bio Rexissä viikonloppuisin. Salakino on osa Korjaamo Kinon ohjelmaa. Korjaamo Kinon koko ohjelmisto: www.korjaamokino.fi

Lisätiedot:
Hanna Hynynen, ohjelmapäällikkö, Korjaamo Group, puh. 044 522 2512
Janne Haonperä, markkinointipäällikkö, Korjaamo Group, puh. 050 339 3466

More:

Subscribe to our newsletter!

Töölö Urban Family unites the people that enjoy culture and urban life. When subscribing to our newsletter you will first receive a welcome letter, that introduces our whole family. You can also tell about your interests and subscribe to the newsletters of other Töölö Urban brands. By clicking the subscribe you consent to allow Töölö Urban to store and process the information provided and to send you the content requested. You may unsubscribe from these communications at anytime. Check our privacy policy for more information.

Subscribe to our newsletter