Korjaamon Stagen ohjelmisto 2016

|
Share

Kymmenettä kertaa järjestettävä Korjaamo Teatterin Stage-festivaali tuo kaupunkiin kansainvälisten teatteriesitysten harvinaisen kirjon! Juhlavuoden kunniaksi ohjelmisto on huomattavan kansainvälinen. Teemana nähdään arjen absurdius. Stage-festivaali järjestetään 17.–29.8.2016. Esitykset järjestetään Korjaamolla ellei toisin mainita.

Stagen Facebook-sivu >
Facebook-tapahtuma >

 

Ohjelmisto

17.-18.8.
Pan Pan Theatre: Newcastlewest 
facebook 

 

17.8.-29.8.
Teater 90°: WunderKinder 
HUOM! Esityspaikka: Fleminginkatu 10
facebook

 

19.8.
Esitystaiteen seura: Asetelmia 
facebook

 

19.-20.8.
Hey Boss & Theatre Beating: Calypso Nights - Juan, Two? 
facebook

 

20.-21.8.
Constanza Macras & Dorkypark: I Am With You 
facebook

 

23.-24.8.
Markus&Markus: Ibsen: Ghosts 
facebook

 

26.8.
Obin Ugrilainen Kansallisteatteri: Eikä Päivä Pääty 
facebook

 

27.-28.8.
Teatr 21: Downfalls, Episode 2 
facebook

 

12.6.-31.8.
Rimini Protokoll: Remote Helsinki 
HUOM! Esitys alkaa Hietaniemen hautausmaalla Töölössä. Hautausmaan sisäänkäynnillä on kylttejä, seuraa niitä. Sijainti: Mechelininkatu 2 E, 00100 Helsinki.

facebook

 

Kansainväliset esitykset on tekstitetty suomeksi ja englanniksi ja suomenkieliset englanniksi. Stagen oheistapahtumissa on tekijätapaamisia ja keskusteluja.

 

TIEDOTE

10 vuotta täyttävä Korjaamo Teatterin Stage -teatterifestivaali ilakoi juhlatunnelmissa. 10-vuotisjuhlavuoden kunniaksi ohjelmisto on huomattavan kansainvälinen. Juhlavuoden teema on arjen absurdius.

Stagen kansainväliset teokset ovat saksalaisen Markus&Markus -ryhmän Ibsen: Ghosts, irlantilainen Pan Pan Theatren Newcastlewest, puolalaisen Teatr 21:n Downfalls, Episode 2, saksalaisen Dorkypark-ryhmän ensi-ilta -teos I Am With You, uusiseelantilainen Calypso Nights -ryhmän Juan, Two?, venäläisen Obin ugrilaisen kansallisteatterin Eikä Päivä Pääty ja saksalaisen Rimini Protokoll -ryhmän teos Remote Helsinki. Kotimaisia ensi-iltoja ovat milleniaalisukupolvea käsittelevä teater 90°:n Wunderkinder ja Tuomas Timosenrunoille tehty Asetelmia-näyttämöteos.

Markus&Markus -ryhmän Ibsen:Ghosts -teoksessa seurataan 81-vuotiaan Margot’n avustettua itsemurhaa. Elämää juhlistava teos pohtii teatteritaiteen rajoja. Missä kulkevat tirkistelyn rajat? Pan Pan Theatren komedia Newcastlewestkäsittelee elämän epämääräisyyttä, satunnaisuutta ja kohtalon roolia.

Teatr 21:n Downfalls, Episode 2 on näyttämökollaasi rakkaudesta, työttömyydestä, rahasta ja perheestä. Teatr 21 on varsovalainen teatteriryhmä, jonka jäseninä on myös kehitysvammaisia henkilöitä. Produktiot tarkastelevat kriittisesti kehitysvammaisuutta koskevia virallisia strategioita ja siihen suhtautumista. Esitykset perustuvat täysin repliikkeihin, jotka näyttelijät ovat itse keksineet improvisaatioharjoituksissa.

Dorkypark-ryhmän I Am With You koostuu Constanza Macrasin vanhoista ryhmäteoksista poimituista sooloista, duoista ja trioista. Teos tarjoaa ainutlaatuisen kurkistuksen luomisprosessiin ja intiimin katsauksen kansainvälisesti tunnustetun berliiniläistaiteilijan viimeisimpiin teoksiin, jotka käsittelevät kuluttajuutta, urbaania identiteettiä, maahanmuuttoa ja kulttuurien yhteentörmäystä.

Musiikilliseksi kulttimenestykseksi nousseen Calypso Nightsin Juan, Two?on riemastuttava, hullunkurinen ja kekseliäs komediatunti, jossa venezuelalainen DJ vie yleisönsä matkalle maailmaan, jossa vallitsevat rakkaus, tanssi ja suvaitsevaisuus. Juan, Two?on yhtä aikaa tanssibileet, modernia klovneriaa ja historian oppitunti.

Länsi-Siperian Obin ugrilaisen kansallisteatterin Eikä Päivä Pääty liikkuu maailmassa ja ajassa,jolloin vielä oli jumalia, Jäämeren kalastajakansoja ja usko legendojen voimaan. Hantien ja mansien perinteiden puhdistava voima, eeppisen teatterin kirkkaus ja kansalliset instrumentit kantavat esitystä, joka muistuttaa, että ihmistä ja kansaa ei ole ilman omaa historiaa ja muistia. Perinnesoittimet, musiikki, vesielementti ja tanssi tekevät Eikä päivä pääty -esityksestä harvinaisen elämyksen.

Stage ottaa varaslähdön elokuuhun 12.6. aloittavalla Rimini Protokoll -ryhmän Remote Helsinki -teoksella, joka kuljettaa osallistujia Helsingin kaduilla ja katoilla. Remote Helsinki käynnistyy osana Helsinki-päivän ohjelmaa ja jatkuu läpi elokuun loppuun. Rimini Protokoll kuuluu nykyteatterin suurimpiin nimiin. Konseptin on kehittänyt sveitsiläinen Stefan Kaegi, ja teos on toteutettu aiemmin mm. New Yorkissa, Milanossa, Berliinissä ja Abu Dhabissa.

Stage -festivaalilla ensi-iltansa saava WunderKinder on designkuvastoa ja työelämädiskurssia sekoittava esitys pyrkyryydestä, epätoivosta ja kapinasta. WunderKinder purkaa uusliberalistisen yhteiskunnan ekosysteemiä, jossa työtä ja vapaa-aikaa on mahdotonta erottaa toisistaan. Luovien nuorten spa-henkinen toimisto on painekattila tai kiihdytyskammio, jossa ihmiset tuottavat läsnäolollaan kulttuurista pääomaa vuorokauden ympäri. Kalliolaisessa toimistotilassa esitettävä teos yhdistää milleniaalisukupolven problematiikkaa poliittiseen analyysiin. Käsikirjoittaja Johannes Ekholmin tunnetuin teos on Kaspar Hauser.

Ekspressiivistä nykyteatteria edustava Asetelmia on näyttämöteos Tuomas Timosen runoille. Esitystaiteen seuran teos tarjoaa runoille kehyksen, jonka sisällä ne ovat kuin asetelman vihannekset, hedelmät ja astiat. Voimakkaan ruumiillinen näyttelijäntyö ja tilallinen asetelma yhdistyvät Verneri Pohjolan ja John Coltranen jazz-musiikkiin. Esitystaiteen seura on vuonna 2005 perustettu helsinkiläinen ammattitaiteilijoiden kollektiivi, jonka jäsenistöä yhdistää kiinnostus uudenlaisiin esittävän taiteen muotoihin. Asetelmia on itsenäinen jatko-osa vuonna 2009 ensi-iltansa saaneelle palkitulle runoteokselle Oodi rakkaudelle.

Stage-festivaali järjestetään 17.–29.8.2016. Liput tulevat myyntiin Tikettiin. Kansainväliset esitykset on tekstitetty suomeksi ja englanniksi ja suomenkieliset englanniksi. Stagen oheistapahtumissa on tekijätapaamisia ja keskusteluja.

Lisätiedot:
Festivaalin johtaja Jonatan Fogelholm, jonatan [dot] fogelholm [at] korjaamo [dot] fi, p. 050 330 0632
Tiedottaja Salla Matilainen, salla [dot] matilainen [at] korjaamo [dot] fi, p. 044 331 0653