Korjaamo Insight
Kirjaudu tai Rekisteröidy jättääksesi kommentin

Stefan Bremerin ja Ahmed Alalousin Borderline -näyttely käynnistää uudelleen Korjaamon galleriatoiminnan

| 14.08.2017 - 09:00
|
Share

Stefan Bremerin ja Ahmed Alalousin Borderline -näyttely käynnistää uudelleen Korjaamon galleriatoiminnan 

BORDERLINE –näyttely Korjaamon Aulagalleriassa 21.08.2017–01.10.2017

Korjaamon Stage-festivaalilla avautuva Stefan Bremerin ja Ahmed Alalousin yhteisnäyttely Borderline kokoaa yhteen muotokuvia, maisemaa ja runoutta. Irakilainen Ahmed Alalousi on kuvannut kotikaupunkiaan Mosulia vuosina 2013-2014 ennen kuin ISIS valloitti sen kesäkuussa 2014. Pohjois-irakilaisen Mosulin kaupungin lähihistoria muistuttaa monin tavoin Syyrian Aleppoa.

Stefan Bremer on kuvannut muotokuvia pakolaisista, jotka näyttävät älypuhelimiensa ruuduilta heille tärkeimpiä valokuvia. Muotokuvien lisäksi Bremer tuo näyttelyyn rajalinjaa kuvaavia maisemakuvia, joiden horisontissa, vielä silmänkantamattomissa, siintää uusi maa. Borderline sai alkunsa Exodus-näyttelystä (2015), jonka aikoihin Stefan Bremer työskenteli turvapaikanhakijoiden kanssa.

Borderline on Pro Artibus -säätiön tuottama ja ollut aikaisemmin esillä Galleria Elverketissä, Porvoon Taidehallissa sekä Bremenin kaupungintalon galleriassa suomalaisen kulttuurifestivaalin yhteydessä. Näyttelyssä on esillä myös Kimmo Oksasen runo Stranger, jota on käännetty tähän mennessä noin neljällekymmenelle kielelle.

Borderline käynnistää Korjaamon galleriatoiminnan uudelleen pienen tauon jälkeen. Korjaamon päärakennuksen aula- ja käytävätiloissa sijaitseva Korjaamon Aulagalleria tulee keskittymään valokuvataiteeseen noin kuusi kertaa vuodessa vaihtuvin näyttelyin. Korjaamon entinen Galleriatila on nykyään Korjaamo Kino -elokuvateatteri.

21.-27.8.2017 järjestettävällä Korjaamon Stage -festivaalilla pureudutaan tulevaisuuteen paitsi taiteessa myös yhteiskunnallisissa keskusteluissa. Stagen kansainvälisessä teatteriohjelmistossa yhdistyvät rohkeat muodot, moraaliset pohdinnat ja uudenlaisen maailman visiointi. Espanjasta saapuvan Agrupación Señor Serranon Birdie-esityksessä käsitellään nykymaailman tilaa ja esimerkiksi maahanmuuttoa multimediaperformanssin keinoin live-videoilla, pienoismalleilla sekä Hitchcockin Linnuilla. Tutustu festivaalin ohjelmistoon Stagen verkkosivuilla.

Lisätiedot ja kuvat:
Jenna Ojala
jenna [dot] ojala [at] korjaamo [dot] fi
p. 0400 515 801

Kommentit