Korjaamo Insight
Kirjaudu tai Rekisteröidy jättääksesi kommentin

Korjaamo Group sai Yhteiskunnallinen yritys -merkin

| 03.05.2012 - 08:33
|
Share

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Yhteiskunnallinen yritys -merkin helsinkiläiselle Korjaamo Group Oy:lle, jonka toimintoja ovat Kulttuuritehdas Korjaamo ja sponsorointimarkkinointitoimisto Image Match. Yhteiskunnallinen yritys -merkki myönnetään yritykselle, joka tuottaa yhteiskunnallista hyvää sekä pyrkii ratkomaan liiketoiminnallaan yhteiskunnallisia tai ekologisia ongelmia. Yrityksen tulee käyttää pääosa voitostaan yhteiskunnallisen tavoitteensa edistämiseen. Toistaiseksi Korjaamo Group on ainoa merkin saanut kulttuurialan yritys.

”Olen erittäin ilahtunut, että ensimmäisten Yhteiskunnallinen yritys -merkin saajien joukkoon pääsi myös kulttuurialan yritys. Korjaamo Groupin toiminta ilmentää hyvin yhteiskunnallisen yritystoiminnan muutosvoimaa, jossa liiketoiminnan tehokkuus on valjastettu positiivisten yhteiskunnallisten vaikutusten rikastamiseen ja levittämiseen”, sanoo Suomalaisen Työn Liiton kehityspäällikkö Saila Tykkyläinen.

”Koemme, että Korjaamo Groupin toimintamalli, jossa yhdistetään julkisen sektorin ja yksityisten sektorin resursseja, osaamispääomaa ja palvelutarpeita, on yhteiskunnallisesti merkittävä innovaatio”, sanoo Korjaamo Groupin toimitusjohtaja Mikko Lähdeoja.

Kunnianhimoista kulttuuria omin varoin

Kulttuuritehdas Korjaamo suunnittelee ja tuottaa vuosittain yli 500 kulttuuritapahtumaa Korjaamolle sekä Kulttuuriratikkaan, jota Korjaamo toteuttaa yhteistyössä Helsingin Seudun Liikenteen kanssa. Yhteensä Kulttuuritehdas Korjaamon tuottamissa tapahtumissa kävi vuonna 2011 yli 131 000 vierasta.

Kulttuuritehdas Korjaamon toiminnasta vain noin 10–15 prosenttia rahoitetaan julkisella tuella, kun julkisen tuen osuus kulttuurialan toimijoilla on yleensä 70–80 prosenttia toimintabudjetista. Korjaamon liiketoiminnasta saadut varat käytetään korkealaatuisten kulttuurisisältöjen tuottamiseen. Näin Kulttuuritehdas Korjaamo palvelee taidetta ja kulttuuria sekä siitä kiinnostunutta yleisöä käyttämällä vain vähän yhteiskunnan varoja.

Korjaamon toiminta on mahdollistanut vanhojen teollisuusrakennusten uuden käytön. Töölön vanhoilla raitiovaunuhalleilla toimiva Kulttuuritehdas Korjaamo on toiminnallaan elävöittänyt niin vanhat teollisuusrakennukset kuin Töölön kaupunginosaa.

Korjaamo tuottaa yhteisproduktioita muiden merkittävien kotimaisten teattereiden kanssa, minkä ansiosta Korjaamon tuottama teatterisisältö on saavuttanut yleisöä myös muissa suurissa kaupungeissa.

Uusi kaupunkikulttuuri syntyy julkisen ja yksityisen yhteistyöllä

Korjaamo Groupiin kuuluva Image Match koordinoi kulttuurilaitosten, tapahtumien ja yritysten yhteistyötä, konsultoi sponsorointia sekä tuottaa mainonta- ja markkinointipalveluita. Se toteuttaa yhdessä Helsingin kaupungin kanssa muun muassa rautatientorilla talvisin toimivaa Jääpuistoa sekä Kivikossa toimivaa lumilautailun teemapuistoa Lumiparkki Kivikkoa. Kummankin toiminta on mahdollistettu julkisen sektorin ja yksityisen sektorin yhteistyöllä, jolla on pystytty luomaan Helsinkiin uudenlaista kaupunkikulttuuria sekä harrasteliikkumisen mahdollisuuksia.

Ilman Korjaamo Groupin tuomaa yksityisen sektorin liiketoiminnallista riskinottoa, joka sisältyy Jääpuiston ja Lumiparkin toiminnan rahoittamiseen, markkinointiin, sponsorointiin ja myyntiin, kumpikaan edellä mainituista tapahtumapaikoista ei toteutuisi.

Korjaamo Groupin strateginen tavoite on lisätä vastaavien hankkeiden määrää, joissa julkisen sektorin ja yksityisen sektorin yhteistyöllä pystytään kehittämään yhteiskunnan, kaupunkien ja kuntien tarjoamia palveluita.

Merkittävä kulttuurityöllistäjä

Korjaamo Groupissa työskentelee 32 henkilöä, minkä lisäksi se työllistää suuren määrän taiteilijoita, tuottajia, tekniikan ja ravintola-alan työntekijöitä. Vuonna 2011 Kulttuuritehdas Korjaamo ja Image Match työllistivät noin 1 500 taiteilijaa ja kulttuurituottajaa Korjaamolla, Jääpuistossa ja Lumiparkissa.

Kommentit