Korjaamo Insight
Kirjaudu tai Rekisteröidy jättääksesi kommentin

Stage – Teatteria Pohjoismaista tuo Norjan parhaana palkitun esityksen Helsinkiin

| 06.02.2012 - 14:36
|
Share

Viime vuoden parhaana esityksenä Norjassa palkittu, oslolaisen Verk Produksjonerin näytelmä Det eviga leendet (Ikuinen hymy) nähdään Helsingissä Stage – Teatteria Pohjoismaista -minifestivaalilla 15.–18. maaliskuuta. Hedda-palkinnon saanut näytelmä perustuu ruotsalaisen Nobel-palkitun kirjailijan Pär Lagerkvistin kulttiklassikkoon ikuisesti keskustelevista kuolleista ystävyksistä. Tuhansien vuosien kuluessa levottomuus yltyy, ja ryhmä päättää etsiä Jumalan löytääkseen vastauksen, mistä kaikessa on kysymys.

Ihmisen suhde jumalaan askarruttaa myös Vaasassa toimivan Wasa Teaterin tuoreessa Kontrakt med Gud -näytelmässä (Sopimus Jumalan kanssa). Ann-Luise Bertellin ohjaamassa näytelmässä vaimonsa jättämistä suunnitteleva Markus löytää itsensä lupaamasta Jumalalle mitä tahansa, jos tämä vain pelastaa hänen auton alle jääneen tyttärensä. Ruotsalaisen Mattias Anderssonin kirjoittama näytelmä oli arvostelu- ja yleisömenestys pari vuotta sitten saadessaan kantaesityksensä Stockholm stadsteaternissa.

Kolmas viikonlopun näytelmä on Andriy Zholdakin intensiivinen ja intohimoinen Tšehov-tulkinta Morbror Vanja (Vanja-eno). Helsinkiläisen Klockriketeaternin tuottamassa näytelmässä glamoröösiä Jelenaa esittää Stagella nähtävissä esityksissä Krista Kosonen. Sonjan roolissa näyttelee lahjakas Alma Pöysti. Diana-näyttämön esitysten lisäksi Zholdak vierailee festivaalilla keskustelutilaisuudessa, joka pidetään Kulttuuritehdas Korjaamolla iltapäiväbrunssin merkeissä sunnuntaina 18. maaliskuuta kello 13.00. Tilaisuuden juontaa kriitikko Kirsikka Moring.

The Real Group Ruotsista hurmaa a cappella -fanit

Stagella kuullaan myös musiikkia: maailman tunnetuimpiin a cappella -yhtyeisiin lukeutuva ruotsalainen The Real Group esiintyy osana Stage-minifestivaalia torstaina 15. maaliskuuta Aleksanterin teatterissa. Lauluyhtye on laulanut 30-vuotisen uransa aikana tiensä myös suomalaisten sydämiin. The Real Groupin repertuaari koostuu jazz-henkisestä yhtyelaulumusiikista, jossa on vaikutteita folkista ja pop-musiikista.

Stage-katselmuksen täydentää ruotsinkielisiä kansanlauluja ja jazzia Vi sålde våra hemman -levylle pari vuotta sitten yhdistelleet Emma Salokoski ja Ilmiliekki Quartet. Verneri Pohjolan luotsaaman Ilmiliekki Quartetin ja laulaja Emma Salokosken konsertti on Korjaamon vaunusalissa lauantaina 17. maaliskuuta.

Stage – Teatteria Pohjoismaista on neljän päivän mittainen katselmus ruotsinkieliseen teatteriin. Kulttuuritehdas Korjaamon tuottama minifestivaali on osa elokuussa järjestettävää Stage – Helsingin teatterifestivaalia.

Teatteriesitykset on tekstitetty suomeksi. Liput esityksiin ovat myynnissä Lippupisteessä lukuun ottamatta Morbror Vanjaa, jonka liput ovat myynnissä NetTicketissä. Emma Salokosken & Ilmiliekki Quartetin lippuja myydään myös Tiketissä.
 
Stage – Teatteria Pohjoismaista Korjaamolla, Klockrike Teaternissa ja Aleksanterin teatterissa 15.–18.3.2012
Ohjelmisto:
– Verk produksjoner: Det eviga leendet, to 15.3. ja pe 16.3. klo 20, Korjaamon vaunusali
– Wasa teater: Kontrakt med Gud, to 15.3. klo 18, Korjaamon kulmasali
– Klockriketeatern: Morbror Vanja, to 15.3., pe 16.3. ja la 17.3. klo 19, Klockriketeatern, Diana-näyttämö
– The Real Group, to 15.3. klo 20, Aleksanterin teatteri
– Emma Salokoski & Ilmiliekki Quartet, la 17.3. klo 20, Korjaamon vaunusali
- Brunssi Andriy Zholdakin kanssa, su 18.3. klo 13 Korjaamon kahvila


Kommentit