BLOWUP VOL. 4 // 12.-13.10.2018

12.10.2018 - 13.10.2018
Music
|
Share


Blowup-festivaali laajenee - Korjaamolla nähdään ensi vuoden lokakuussa 15 esiintyjää, mukana useita Suomessa ennen käymättömiä artisteja.

Blowup-festivaali keskittyy aikaisempien vuosin tapaan doomiin, muista tyylisuunnista myös noise, avantgarde sekä psykedeelinen rock ovat edustettuina.

Aikaisempien vuosien tapaan myös festivaalin visuaalisen puoleen tullaan kiinnittämään erityistä huomioita. Festivaalin esiintyjät esitellään kolmen suomalaisen kuvataiteilijan toimesta. Blowup Vol. 4 taiteilijoiksi on valittu Tekla Vály, Juha Arvid Helminen sekä Aki Pitkänen (Narikka Photography) Yhtenä festivaalin teemana on tukea nuoria nousevia kotimaisia taiteilijoita.

Varmistetut artistit:
ACID KING (US)
Yhteiskunnan ulkopuolelle jättäytyminen on kapinallinen teko. Se tuo mukanaan lainsuojattoman statuksen ja rajoittamattoman vapauden tunteen. Joskus muinoin sekä rock-musiikki että moottoripyöräkulttuuri edustivat tätä. Acid King ei ole haikailua menneisiin vuosikymmeniin, vaan eskapistinen prosenttimerkki nuhjaantuneeseen farkkuliiviin ja vastakulttuurin keskisormi vallitseville normeille. Ei kypäräpakkoa, ei nopeusrajoituksia.

GODFLESH (UK)
Wait / Wait / Wait / For wings / Now / Bow / Down / For me

AUTHOR & PUNISHER (US)
Kraftwerk poimi Fritz Langin mykkäelokuvaklassikko Metropolisista (1927) ajatuksen teknologiaa hyödyntävistä yli-ihmisistä ja esitteli varsin vakuuttavan vision tulevaisuudesta The Man-Machine -albumillaan (1978). Sliipatun ja ilmeettömän älypuhelimenjatkeen vastavoimaksi varjoissa ja viemäreissä kasvoi jotain, joka saa toivomaan tämän olevan vain dystooppinen painajainen. Tämä koneen ja ihmisen väkivaltainen ja meluisa symbioosi kulkee nimellä Author & Punisher.

BONGRIPPER (US)
Chicagolaisbändi saapuu ensimmäiselle Suomen-keikalleen ja.... ääh, ketä minä yritän huijata. Kyllä te tämän bändin jo tiedätte. Hail Satan Worship Doom.

MIKE IX & THE SOUTHERN NIHILISM FRONT (US/FIN)
Vastoinkäymisiä, epäonnea ja muita elämän antamia luunappeja on helpointa jäädä voivottelemaan ja odottelemaan, että tukiverkot nostavat takaisin pystyyn. Voi myös valita kivikkoisemman polun. Olla vähät välittämättä kolhuista, nilkuttaa rampana eteenpäin keinoja kaihtamatta, väläyttää kulmahampaita jokaiselle vastaantulijalle ja oksentaa myrkyllistä ja kitkerää sappea koko vitun maailman päälle. Voitte vain arvailla, kumman polun Eyehategodin laulaja Mike IX on valinnut.

KING DUDE (US)
Muistatteko Chris Isaakin musiikkivideon Wicked Game? Mustavalkoisella ja hidastempoisella videolla Isaak piehtaroi supermalli Helena Christensenin kanssa merenrannalla. King Duden kertoma tarina jatkuu siitä mihin Isaak sen jättää: hetkinen, mehän olemme aivan päissään tästä kaikesta bourbonista, en ole enää yhtään varma rakastelemmeko vai olemmeko joutuneet snuff-elokuvaan, mutta kärvennymme takuulla helvetin liekeissä.

HÄLLAS (SWE)
Maailma on täyttynyt toinen toistaan väsähtäneemmistä occult rock -klooneista siitä lähtien, kun kahta r-sanaa (Ruotsi ja retro) on alettu viljellä samassa lauseessa. Hällas on virkeä poikkeus, sillä toisin kuin edellä viitatut yhtyeet, se soittaa tuplakitaroin ja uruin kunniaa Ison-Britannian 70-luvun kolmelle ensimmäiselle vuodelle ja yhtyeille kuten Wishbone Ash, Uriah Heep, Van Der Graaf Generator ja Emerson, Lake & Palmer. Kuuntele albumilta Excerpts from a Future Past (2017) lohkaistu single Star Rider ja koukutu Hällasin universumiin.

KAUAN (RUS)
Uralin vuoristo on kaukana. Kauan opastaa ajatukset sinne voimallisemmin kuin yksikään matkailuohjelma. Kylmyys onkin kotoisuutta ja kauneutta kuvaava sana, melodiakulut maalaavat kuvaa vuorien ja tasankojen taiteilusta, outo aksentti on mustavalkoinen valokuva sukulaisesta, ikkunankarmista roikkuva ja pisaroita tiputtava kirkas jääpuikko on kuin tuon aikavyöhykkeen kello.

Lokakuussa Helsinki on taas maan raskain paikka.

12.-13.10.2018
Blowup Vol. 4
K-18
Korjaamo / Töölönkatu 51 A, 00250 Helsinki

https://www.facebook.com/events/1565189616895046/

More information
Time : 12.10.2018 - 13.10.2018

2 päivän lippu 69,50eur sis. palvelumaksut

Tiketti www.tiketti.fi,
Puh. 0600 11616 (1,69€/min+pvm)
Comments