Blow Up 3

BLOWUP VOL. 3 13.-14.10.

13.10.2017 - 21:00 - 14.10.2017 - 21:00
Music
|
Share


Ensi lokakuussa Helsinki on jälleen maan raskain paikka.

Blowup-festivaali syntyi täyttämään syksyisin ammottavaa tyhjiötä doomin ja muun marginaalisen, kokeellisen raskaan musiikin ystävien kalenterissa. Kävijämäärä ja saatu palaute ovat osoittaneet, että tapahtumalle on tilausta. Järjestyksessään kolmas Blowup järjestetään 13.–14.10. Korjaamolla Helsingissä.

Korjaamon Vaunusali on toiminut festivaalin päänäyttämönä onnistuneesti. Underground-tapahtuman henkeä huokuvat, mutta järjestelyiltään ammattimaisesti hoidetut illat ovat saaneet osakseen suitsutusta niin asiakkaiden kuin artistien keskuudessa.

Aiempina kertoina Blowupeissa on nähty genrejen kansainvälisiä kärkinimiä kuten Ufomammut, Year of No Light, 40 Watt Sun, Conan ja Lucifer sekä kotimaisia artisteja kuten Skepticism, Callisto ja Emma-ehdokas Oranssi Pazuzu. 

Tänä vuonna Blowup Vol. 3 festivaalin artistit esitellään kuvataiteilija Tekla Vályn valokuvin. "Sulkeuduin kunkin artistin kohdalla pimeään tilaan, jossa vietin tunteja kuunnellen musiikkia ja katsellen pimeyttä. Teokset ovat muotoutuneet musiikin ja pimeyden synnyttämistä näyistä, pimeyden kaleidoskoopista" 

Saint Vitus (US)
Saint Vitus on klassinen esimerkki yhtyeestä, jonka vaikutusvalta jää aikalaisilta huomaamatta. Doom metalin pioneereihin lukeutuva yhtye on kuitenkin ottanut onneksi suojelukseensa myös meidät liian myöhään syntyneet. Albumeilta Saint Vitus (1984) ja Hallow's Victim (1985) poimitut ikoniset kappaleet soivat festivaalilla, kun mikrofonin varressa nähdään alkuperäislaulaja Scott Reagers.

Warning (UK)
Warningin esittämä musiikki on samalla häikäisevän kaunista ja musertavan raskasta. Sydänveren vuodattaminen ja kaiken antaminen taiteensa eteen ovat kliseisiä ilmauksia, mutta Watching from a Distance -albumia (2006) kuunnellessa todella ymmärtää mitä sillä tarkoitetaan. Patrick Walker on käynyt 40 Watt Sun -kokoonpanonsa kanssa Blowupissa aiemmin, mutta nyt palataan vuosikymmenen takaisiin tuomion tunnelmiin Warningin kera.

UFOMAMMUT (ITA)
Ufohavaintoja on raportoitu 2010-luvulla Suomessa toistuvasti. Ja hyvä niin, sillä italialaistriolla on ollut tärkeä rooli sekä näiden leveysasteiden doom/stoner-suosion pohjatyössä että Blow Up That Gramophonen tarinassa. Helsinkiin saapuessaan Ufomammut on jälleen ajankohtainen, koska järkälemäisiä riffejä ja psykedeelisestä tunnelmointia käyntikorttinaan jakava bändi on saanut juuri valmiiksi uuden albuminsa.

PHURPA (RUS)
Rituaali on sana, jolla monet yhtyeet tykkäävät nykyisin kuvailla keikkojaan. Phurpan yhteydessä mitään muuta sanaa ei tule mieleen. Kaikuja Tiibetistä, tantrista esoteriaa, mantroja kurkusta, ääntä pääkalloista. Phurpa on terroristi mielelle. Räjähdysmäisesti laajentuneen tajunnan palasia esiintymisen jälkeen keräillessä kaikki käy järkeen.

Spiritus Mortis (FIN)
Suomalaisesta doom metalista ei voi puhua mainitsematta kahta bändiä: pohjatyön tehnyttä Spiritus Mortista ja suuruuteen nostanutta Reverend Bizarrea. Blowupissa on luvassa ouroboros-elämyksiä, sillä jälkimmäisen solisti Sami Hynninen alias Albert Witchfinder esiintyy viimeistä kertaa ensiksi mainitun riveissä.

USNEA (US)
Usnea, suomeksi naava, on kuvaava nimi tälle portlandilaisbändille. Relapselle levyttävä ja ensimmäistä kertaa Suomeen saapuva yhtye soittaa death-doomiksi ja funeral doomiksi luokiteltavaa hitaasti päälle kaatuvaa musiikkia, jossa ei kitaran säröä eikä kiertoa säästellä. Random Cosmic Violence -levy (2014) on täydellistä musiikkia lasittunein silmin naaman naavoittumisen seuraamiseen.

DOMKRAFT (SWE)
Ruotsalaistrio, joka soittaa vuosikymmenten taakse tähyilevää fuzzintäyteistä raskasrockia. Miten Domkraft sitten eroaa niistä lukuisista muista edellisellä virkkeillä aloitetuista doom- ja stoner-bändien esittelyistä? Debyyttialbumi The End of Electricity (2016) pumppaa hypnoottisesti, kitaristi karkailee kosmisiin korkeuksiin ja kappaleiden yllä on aistittavissa jamipotentiaali, jonka uskoisi purkautuvan livetilanteessa.

Kahden päivän liput myynnissä Tiketissä.

Akkreditointi: Esa Valkeajärvi / esa [at] blowup [dot] fi
Blow Up festivaalin akkreditointi on tarkoitettu festivaalille työtehtäviin saapuville median edustajille ja musiikkialan ammattilaisille. Akkreditointi päättyy 9.10.2017 jonka jälkeen saapuneita hakemuksia ei käsitellä.

Yhteistyössä:
www.inferno.fi
www.korjaamo.fi
www.hdco.fi
www.laitilan.com
www.wkpremium.fi
www.kyrodistillery.com

More information
Venue : Kulttuuritehdas Korjaamo, Töölönkatu 51 a-b, 00250 Helsinki
Time : 13.10.2017 - 21:00 - 14.10.2017 - 21:00

Kahden päivän liput myynnissä nyt.

Tiketti www.tiketti.fi,
Puh. 0600 11616 (1,69€/min+pvm)
Comments